LOVE FOR EVER!!!
Το δικό μου κέρασμα για τα χρόνια πολλά!!!
Υλικά
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
250 γρ. βούτυρο σε κομμάτια
5 αβγά
150 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις
για το σερβίρισμα
παγωτό βανίλια ή σαντιγί
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί
σε χαμηλή φωτιά,ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι
να λιώσουν.Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά.
Χτυπάμε σε καθαρό μπολ αβγά με ζάχαρη,μέχρι να αφρατέψουν
καλά και να φουσκώσουν.
Προσθέτουμε στο μείγμα λίγη λίγη τη χλιαρή σοκολάτα,
ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε και
αυτό στο μείγμα των αβγών διπλώνοντάς το απαλά
μέχρι να ενσωματωθεί.
Αλευροβουτυρώνουμε 12 φορμάκια για σουφλέ και τα
γεμίζουμε με το μείγμα σχεδόν μέχρι επάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 9-10 λεπτά ακριβώς.
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.Τρώγονται ζεστά ή χλιαρά συνοδευόμενα
με παγωτό ή σαντιγί.
ΣΗΜ:Αφαιρούμε πάντα από τα φορμάκια,τινάζοντας το περιττό αλεύρι,
όταν τα αλευρώσουμε.
Αυτό το σουφλέ δε φουσκώνει ιδιαίτερα,γι’ αυτό μη φοβάστε ότι θα¨κάτσει”
όταν το βγάλετε από το φούρνο.
kseformarontai eykola otan krywsoyn??
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν αλευροβουτυρώσεις καλά τα φορμάκια
Διαγραφήδεν έχεις κανένα πρόβλημα,
αν και αυτά,εδώ που τα λέμε είναι πολύ πιο ωραία
να τα σερβίρεις,ως έχουν,μέσα τα
πυρίμαχα μπολάκια τους.
Αλεξάνδρα
καλησπερα. θα μπορουσαμε να κανουμε τα σουφλε και να τα βαλουμε στο ψυγειο μεσα στα φορμακια τους, για να ψηθουν την ωρα που θα τρωμε το κυριως με τουσ καλεσμενουσ μας? θα χαλασει κατι αν απο ζεστο οπωσ θα ειναι το υλικο το βαλουμε στο ψυγειο, ή θα πρεπει πρωτα να κρυωσουν και μετα να τα βαλουμε σε ψυγειο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα καλή μου φίλη.
ΔιαγραφήΝαι,το μείγμα μπορεί να μπει στο ψυγείο και να ψηθεί όταν θέλεις!Μπορεί να μείνει στο ψυγείο μέχρι 3 μέρες.
Δε βάζουμε ζεστά πράγματα στο ψυγείο για να μην έχει πρόβλημα το ψυγείο και όχι αυτό που θέλουμε να βάλουμε για φύλαγμα.
Το σουφλέ όμως γιατί να το βάλεις στο ψυγείο;
Αν δεις στους φούρνους τα πουλάνε στα μπολάκια που τα ψήσανε και τα έχουν εκτός ψυγείου!!!!!!!!!!!
Αυτά από μένα,
σου εύχομαι καλή επιτυχία αν το δοκιμάσει,ς
Αλεξάνδρα
Καλημέρα Αλεξάνδρα!Μπράβο για τις ωραίες συνταγές σου!Σ'έχω " δοκιμάσει" πολλές φορές!:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν το σουφλέ αυτό το ψήσουμε σε μεγάλη φόρμα πόσο χρόνο πρέπει να το έχουμε στον φούρνο;
Η δόση φτάνει για μεγάλη φόρμα σουφλέ ή πρέπει να τη διπλασιάσω;
Ευχαριστώ!Σοφία :)
ΔιαγραφήΚαλησπέρα Σοφία μου.
Προσπαθούσα από χθες να θυμηθώ σε ποιο σχόλιο δεν απάντησα.
Τελικά τα κατάφερα!
Το συγκεκριμένο σουφλέ δεν το έχω κάνει σε φόρμα και δεν μπορώ να σου πω ακριβώς χρόνους,
θα σου πρότεινα όμως να φτιάξεις αυτό:
http://magyreuontas.blogspot.gr/2012/07/blog-post_1182.html
που κάνει για τη δουλειά που θες και έχει και σωστούς χρόνους για μεγάλη φόρμα.
Επίσης,είναι και ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!
Καλό απόγευμα,
Αλεξάνδρα
Καλησπέρα Αλεξάνδρα μου!Ευχαριαστούμε για τις υπέροχες συνταγές!Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής...Κάνω τα σουφλε πολύ καιρό και είναι απλά υπέροχα.αλλά θελω επειδή μένω μόνη μου να φτιάχνω και να τα βάζω στην κατάψυξη να τα τρώω ένα ένα όποτε θέλω.Όπως κάνουν στα μαγαζια που τα ζεσταίνουν στο φούρνο μικροκυμμάτων. όμως όταν το έκανα επειδή δεν ξέρω πόση ώρα χρειάζεται ψήσιμο και ζέσταμα,την μία φορα μου βγήκε σαν κέικ και την άλλη μου έσκασε και ξεχείλισε η σοκολάτα.Ξέρετε πόση ώρα θέλει ψήσιμο στο φούρνο και μετά πόση ώρα στο φούρνο μικροκυμμάτων ώστε να είναι όπως όταν τα φτιάχνεις κανονικά?ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεωργία μου,καλησπέρα και
Διαγραφήχίλια ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Ο χρόνς ψησήματος του γλυκού,στο δικό φούρνο τουλάχιστον είναι αυτός που γράφω,δηλ.περίπου 9-10 λεπτά.
Από κει και πέρα όμως επειδή ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός,ο καθένας βρίσκει τους χρόνους που του ταιριάζουν ώστε να βγει το γλυκό όπως πρέπει.
Για το φούρνο μικροκυμάτων τώρα, λυπάμαι πολύ γλυκιά μου,αλλά επειδή δεν εχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου,δεν μπορώ να σε βοηθήσω!!!
Γεωργια,καλημερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕρχομαι με καποιες λυσεις:
Η βγαζεις το σουφλε απο βραδυς και το αφηνεις στην συντηρηση να ξεπαγωσει (και θα το ψησεις υστερα 1-2 λεπτα επιπλεον) η το ξεπαγωνεις
στο μικροκυματων(στο προγραμμα ξεπαγωματος),παντα ελεγχοντας καθε
"τρεις και λιγο" και περνας μετα στο ψησιμο,παλι 1-2 λεπτα εξτρα!!
Κατι ακομα:μπορεις μετα που εχει ξεπαγωσει,να το αφησεις 5-7 λεπτα σε θερμοκρασια δωματιου και το ψηνεις στους χρονους που δινει η Αλεξανδρα!!
Α/Μ μου σ'ευχαριστώ πολύ για τα "φώτα"σου.
ΔιαγραφήΗ αλήθεια είναι ότι εγώ δεν εχω ιδέα
από φούρνο μικροκυμμάτων,οπότε μας βοήθησες
πολύ θέλω να πιστεύω!!!
Φιλάκια πολλά!!
Α.
Γεια! Αν είναι ψημένο για την επόμενη μέρα ή τις επόμενες πρέπει να μπει ψυγείο;
ΑπάντησηΔιαγραφή