Η δική μου συνταγή για πολύ νόστιμη
κολοκυθόπιτα!!!
Υλικά
1 πακέτο φύλλα Βηρυτού
για τη γέμιση
1 1/2 κιλού κίτρινο κολοκύθι έτοιμο μαλακωμένο και πολύ καλά στραγγισμένο
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλιά κανέλα
1/2 κούπας σπορέλαιο
για το άλειμμα των φύλλων
3/4 κούπας σπορέλαιο
για το πασπάλισμα
ζάχαρη άχνη και κανέλα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ το κολοκύθι,τη ζάχαρη,την κανέλα
και το ηλιέλαιο.
Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο
Με ένα πινέλο λαδώνουμε το μισό από κάθε φύλλο
και διπλώνουμε το άλλο μισό πάνω σ’ αυτό.
Λαδώνουμε πάλι την επιφάνεια και απλώνουμε μερικές
κουταλιές από τη γέμιση.
Τυλίγουμε σε μπαστούνι και στη συνέχεια σχηματίζουμε
μεγάλο σπιράλ τυλίγοντάς τα το ένα μετά το άλλο μέσα σε
ταψί 35 εκ.
Αλείφουμε πολύ καλά όλη την επιφάνεια της πίτας με λάδι.
Ψήνουμε την κολοκυθόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180 βαθμούς περίπου 1 ώρα ή μέχρι να ροδίσει καλά.
Ζεστή ή κρύα είναι τέλεια,πασπαλισμένη με άχνη και κανέλα.
κολοκυθόπιτα!!!
Υλικά
1 πακέτο φύλλα Βηρυτού
για τη γέμιση
1 1/2 κιλού κίτρινο κολοκύθι έτοιμο μαλακωμένο και πολύ καλά στραγγισμένο
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλιά κανέλα
1/2 κούπας σπορέλαιο
για το άλειμμα των φύλλων
3/4 κούπας σπορέλαιο
για το πασπάλισμα
ζάχαρη άχνη και κανέλα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ το κολοκύθι,τη ζάχαρη,την κανέλα
και το ηλιέλαιο.
Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο
Με ένα πινέλο λαδώνουμε το μισό από κάθε φύλλο
και διπλώνουμε το άλλο μισό πάνω σ’ αυτό.
Λαδώνουμε πάλι την επιφάνεια και απλώνουμε μερικές
κουταλιές από τη γέμιση.
Τυλίγουμε σε μπαστούνι και στη συνέχεια σχηματίζουμε
μεγάλο σπιράλ τυλίγοντάς τα το ένα μετά το άλλο μέσα σε
ταψί 35 εκ.
Αλείφουμε πολύ καλά όλη την επιφάνεια της πίτας με λάδι.
Ψήνουμε την κολοκυθόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180 βαθμούς περίπου 1 ώρα ή μέχρι να ροδίσει καλά.
Ζεστή ή κρύα είναι τέλεια,πασπαλισμένη με άχνη και κανέλα.
Εύκολη και πολύ νόστιμη!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή