Και όχι μόνο για τη νηστεία!!!
Υλικά
200 ml. λευκό κρασί
400 ml. καλής ποιότητας ηλιέλαιο
1 φακελάκι baking powder (20 gr.)
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει (περίπου 800-850 gr.)
40-45 λουκούμια της αρεσκείας μας
για το πασπάλισμα
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ το κρασί και το λάδι.
Προσθέτουμε το baking powder.
Ρίχνουμε ζυμώνοντας το αλεύρι σιγά σιγά,μέχρι να πάρουμε ένα
ζυμάρι μαλακό και απαλό.
Ανοίγουμε με μικρό πλαστράκι ή με το χέρι μας κομμάτια ζύμης
και βάζουμε μέσα από ένα λουκούμι.
Δίνουμε σχήμα στα πιτάκια μας.
Αραδιάζουμε σε ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να
ροδίσουν ελαφρά,περίπου 25 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο.
Πασπαλίζουμε με άχνη.
Υλικά
200 ml. λευκό κρασί
400 ml. καλής ποιότητας ηλιέλαιο
1 φακελάκι baking powder (20 gr.)
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει (περίπου 800-850 gr.)
40-45 λουκούμια της αρεσκείας μας
για το πασπάλισμα
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ το κρασί και το λάδι.
Προσθέτουμε το baking powder.
Ρίχνουμε ζυμώνοντας το αλεύρι σιγά σιγά,μέχρι να πάρουμε ένα
ζυμάρι μαλακό και απαλό.
Ανοίγουμε με μικρό πλαστράκι ή με το χέρι μας κομμάτια ζύμης
και βάζουμε μέσα από ένα λουκούμι.
Δίνουμε σχήμα στα πιτάκια μας.
Αραδιάζουμε σε ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να
ροδίσουν ελαφρά,περίπου 25 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο.
Πασπαλίζουμε με άχνη.
εγω αφου τα ψησω μετα τα βαζω στο σιροπι κ μετα πασπαλιζω με ινδοκαρυδο!
ΑπάντησηΔιαγραφή