Τα λαζάνια στα καλύτερα τους!!!
Υλικά
1 πακέτο λαζάνια
1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα στο ρεντέ
1/2 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκα ψιλοκομμένα
άνηθο,μαϊντανό.δυόσμο
αλάτι,πιπέρι,πάπρικα
300 γρ.φέτα ΜΕΒΓΑΛ
3-5 αβγά (βάλτε όσα θέλετε)
1/2 κούπας λάδι
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκύθια μέσα σε μπολ και προσθέτουμε τα
κρεμμυδάκια,τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά.
Τρίβουμε με το χέρι μας τη φέτα και τη βάζουμε και αυτή στο μπολ.
Προσθέτουμε τα αβγά και το λάδι.Ανακατεύουμε καλά το μίγμα.
Λαδώνουμε ελαφρά τον πάτο ενός ταψιού 25x20εκ.
Στρώνουμε όσα λαζάνια χωράνε και καλύπτουμε με γέμιση.
Βάζουμε άλλη μια στρώση λαζάνια και καλύπτουμε ξανά με γέμιση.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές.
Έχουμε δηλαδή συνολικά 4 στρώσεις λαζάνια και 4 στρώσεις γέμιση.
Καλύπτουμε το ταψάκι μας με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Σβήνουμε το φούρνο και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο αφήνοντας το ταψί
μέσα στο ζεστό φούρνο,για να πάρει ελαφρώς χρώμα και στην επιφάνεια.
Αφήνουμε να σταθεί και σερβίρουμε.
Είναι μια πεντανόστιμη,ελαφριά και συνάμα πανεύκολη συνταγή που
πιστέψτε με,άμα τη δοκιμάσετε θα εκπλαγείτε από το γευστικό της
αποτέλεσμα!
ΣΗΜ:Στη συνταγή αυτή δε στραγγίζουμε τα κολοκύθια.
Αυτή είναι και η “πονηριά”της,να ψηθούν τα λαζάνια από τα υγρά
των κολοκυθιών και των υπόλοιπων λαχανικών.
Για το ταψάκι που χρησιμοποιώ βάζω μόνο μισό πακέτο λαζάνια και
βγαίνουν 6 μερίδες αρκετά παχιές.
Υλικά
1 πακέτο λαζάνια
1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα στο ρεντέ
1/2 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκα ψιλοκομμένα
άνηθο,μαϊντανό.δυόσμο
αλάτι,πιπέρι,πάπρικα
300 γρ.φέτα ΜΕΒΓΑΛ
3-5 αβγά (βάλτε όσα θέλετε)
1/2 κούπας λάδι
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκύθια μέσα σε μπολ και προσθέτουμε τα
κρεμμυδάκια,τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά.
Τρίβουμε με το χέρι μας τη φέτα και τη βάζουμε και αυτή στο μπολ.
Προσθέτουμε τα αβγά και το λάδι.Ανακατεύουμε καλά το μίγμα.
Λαδώνουμε ελαφρά τον πάτο ενός ταψιού 25x20εκ.
Στρώνουμε όσα λαζάνια χωράνε και καλύπτουμε με γέμιση.
Βάζουμε άλλη μια στρώση λαζάνια και καλύπτουμε ξανά με γέμιση.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές.
Έχουμε δηλαδή συνολικά 4 στρώσεις λαζάνια και 4 στρώσεις γέμιση.
Καλύπτουμε το ταψάκι μας με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Σβήνουμε το φούρνο και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο αφήνοντας το ταψί
μέσα στο ζεστό φούρνο,για να πάρει ελαφρώς χρώμα και στην επιφάνεια.
Αφήνουμε να σταθεί και σερβίρουμε.
Είναι μια πεντανόστιμη,ελαφριά και συνάμα πανεύκολη συνταγή που
πιστέψτε με,άμα τη δοκιμάσετε θα εκπλαγείτε από το γευστικό της
αποτέλεσμα!
ΣΗΜ:Στη συνταγή αυτή δε στραγγίζουμε τα κολοκύθια.
Αυτή είναι και η “πονηριά”της,να ψηθούν τα λαζάνια από τα υγρά
των κολοκυθιών και των υπόλοιπων λαχανικών.
Για το ταψάκι που χρησιμοποιώ βάζω μόνο μισό πακέτο λαζάνια και
βγαίνουν 6 μερίδες αρκετά παχιές.
Αν και μου φούσκωσε περίεργα, έχει καταπληκτική γεύση! Πρώτη φορά που κάνω λαζάνια, θα τα ξανακάνω σύντομα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να προβράσω τα λαζάνια για να είμαι σίγουρη ότι θα ψηθούν...γιατί φοβάμαι μήπως μείνουν άψητα.Ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα καλή μου φίλη.
ΔιαγραφήΚαι βέβαια μπορείς να τα προβράσεις,
θέλω να πιστεύω όμως ότι είναι άδικος κόπος.
Εγώ τουλάχιστον δεν το έχω κάνει ΠΟΤΕ!!!!
Καλή συνέχεια από μένα,
Α.
Φανταστικο φαγητακι Αλεξανδρα μου!!! Το εχω φτιαξει ξανα και ξανα κ παντα κλεινω τα ματια στην 1η μπουκια!! Τοσο ευκολο, διαφορετικο κ συναμα γευστικο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε φιλω πολυ!
Εβιτα
Καλησπέρα. Μπορώ να βάλω μελιτζανας και καρότα αντί για κρεμμύδι φρέσκο γιατί με πειράζει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια η συνταγή πραγματικά!!! Εύκολη, γευστική , μία πολύ καλή λύση για καθημερινό φαγητό ή μπουφέ..Ευχαριστούμε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή