Νόστιμη παρέα για τον καφέ!!!
Υλικά
125 γρ. βούτυρο μαλακό
53 γρ. ηλιέλαιο
1 κ.γ. ξίδι
1/3 κούπας γιαούρτι
1 κρόκο αβγού
1/2 κ.σ αλάτι
1/2 κ.γ. σόδα
αλεύρι όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μαλακή και εύπλαστη
1 ασπράδι για το άλειμμα
σουσάμι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα 5 πρώτα υλικά σε μπολ και τα χτυπάμε καλά να
ενωθούν.
Προσθέτουμε το αλάτι και τη σόδα.Ανακατεύουμε.
Τέλος,ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή.
Φτιάχνουμε κορδόνια και τα κλείνουμε σε κύκλους.
Τα βουτάμε στο ασπράδι από τη μία μεριά και μετά τα περνάμε από το σουσάμι.
Αραδιάζουμε σε ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Υλικά
125 γρ. βούτυρο μαλακό
53 γρ. ηλιέλαιο
1 κ.γ. ξίδι
1/3 κούπας γιαούρτι
1 κρόκο αβγού
1/2 κ.σ αλάτι
1/2 κ.γ. σόδα
αλεύρι όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μαλακή και εύπλαστη
1 ασπράδι για το άλειμμα
σουσάμι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα 5 πρώτα υλικά σε μπολ και τα χτυπάμε καλά να
ενωθούν.
Προσθέτουμε το αλάτι και τη σόδα.Ανακατεύουμε.
Τέλος,ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή.
Φτιάχνουμε κορδόνια και τα κλείνουμε σε κύκλους.
Τα βουτάμε στο ασπράδι από τη μία μεριά και μετά τα περνάμε από το σουσάμι.
Αραδιάζουμε σε ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Πολυ τρυφερη ζυμη,πολυ τριφτα και επισης νοστιμοτατα!! Εγω εβαλα βουτυρο αγελαδος,μου βγηκαν 22 κουλουρακια,και προσθεσα μεσα στη ζυμη και φρεσκοτριμμενο μαυρο πιπερι+carraway seeds!Τα εψησα 25 λεπτα ,επειτα αλλα 8 λεπτα στους 165 βαθμους!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σαι καλα Αλεκακι!!