Μακαρόνια ό,τι κι ό,τι;
Ή μακαρόνια με σάλτσα μελιτζάνα;
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια βρασμένα σύμφωνα με τις οδηγίες
του πακέτου(κρατάμε στην άκρη ζεστό το μακαρονόζουμο γιατί μπορεί να χρειαστεί)
3 μέτριες μελιτζάνες με τη φλούδα τους,κομμένες σε μεγάλους(όχι πάρα πολύ)κύβους
4 φρέσκιες ντομάτες στον τρίφτη
1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο,ολόκληρες
ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
φέτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε και ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες μας κατά τα γνωστά.
Δεν τις ξεφλουδίζουμε για να διατηρήσουν το σχήμα τους και
να μη λιώσουν.Τρίβουμε τις ντομάτες.
Βάζουμε σε κατσαρόλα ελαιόλαδο και περνάμε τις μελιτζάνες,
χωρίς να τις σοτάρουμε για πολύ.
Αφαιρούμε από την κατσαρόλα τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε
στην άκρη.
Βάζουμε στο ίδιο σκεύος την ντομάτα,τη ζάχαρη,αλάτι,
πιπέρι και το σκόρδο(δεν προσθέτουμε επιπλέον ελαιόλαδο
γιατί οι μελιτζάνες έχουν κρατήσει ήδη αυτό που υπήρχε
στην κατσαρόλα).Βράζουμε να δέσει ελαφρά η σάλτσα
μας,χωρίς να πιει τα υγρά της.
Προσθέτουμε στη σάλτσα τις μελιτζάνες και σιγομαγειρεύουμε
τόσο όσο χρειάζεται για να μαλακώσουν,χωρίς όμως να λιώσουν
και να μείνει η σάλτσα με αρκετά υγρά.
ΠΡΟΣΟΧΗ!Κάποιες φορές τυχαίνει οι μελιτζάνες να μην έχουν
μαλακώσει όσο πρέπει αλλά να έχουν σωθεί τα υγρά της σάλτσας,
σε αυτή την περίπτωση προσθέτουμε ζεστό μακαρονόζουμο
και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Ενώνουμε τη σάλτσα με τα μακαρόνια και ανακατεύουμε όσο το δυνατόν
πιο απαλά,για να ενωθούν τα υλικά.
Σερβίρουμε την καταπληκτική αυτή μακαρονάδα με τη συνοδεία τριμμένης φέτας.
Συνταγή από τη φίλη μου Νόπη.
Ή μακαρόνια με σάλτσα μελιτζάνα;
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια βρασμένα σύμφωνα με τις οδηγίες
του πακέτου(κρατάμε στην άκρη ζεστό το μακαρονόζουμο γιατί μπορεί να χρειαστεί)
3 μέτριες μελιτζάνες με τη φλούδα τους,κομμένες σε μεγάλους(όχι πάρα πολύ)κύβους
4 φρέσκιες ντομάτες στον τρίφτη
1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο,ολόκληρες
ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
φέτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε και ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες μας κατά τα γνωστά.
Δεν τις ξεφλουδίζουμε για να διατηρήσουν το σχήμα τους και
να μη λιώσουν.Τρίβουμε τις ντομάτες.
Βάζουμε σε κατσαρόλα ελαιόλαδο και περνάμε τις μελιτζάνες,
χωρίς να τις σοτάρουμε για πολύ.
Αφαιρούμε από την κατσαρόλα τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε
στην άκρη.
Βάζουμε στο ίδιο σκεύος την ντομάτα,τη ζάχαρη,αλάτι,
πιπέρι και το σκόρδο(δεν προσθέτουμε επιπλέον ελαιόλαδο
γιατί οι μελιτζάνες έχουν κρατήσει ήδη αυτό που υπήρχε
στην κατσαρόλα).Βράζουμε να δέσει ελαφρά η σάλτσα
μας,χωρίς να πιει τα υγρά της.
Προσθέτουμε στη σάλτσα τις μελιτζάνες και σιγομαγειρεύουμε
τόσο όσο χρειάζεται για να μαλακώσουν,χωρίς όμως να λιώσουν
και να μείνει η σάλτσα με αρκετά υγρά.
ΠΡΟΣΟΧΗ!Κάποιες φορές τυχαίνει οι μελιτζάνες να μην έχουν
μαλακώσει όσο πρέπει αλλά να έχουν σωθεί τα υγρά της σάλτσας,
σε αυτή την περίπτωση προσθέτουμε ζεστό μακαρονόζουμο
και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Ενώνουμε τη σάλτσα με τα μακαρόνια και ανακατεύουμε όσο το δυνατόν
πιο απαλά,για να ενωθούν τα υλικά.
Σερβίρουμε την καταπληκτική αυτή μακαρονάδα με τη συνοδεία τριμμένης φέτας.
Συνταγή από τη φίλη μου Νόπη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου