Εύκολο, νόστιμο,τέλειο!!!!!
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
20 χουρμάδες
σοκολάτα κουβερτούρα λίγο γαρύφαλλο τριμμένο
λίγο βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα
ή μαργαρίνη όταν τα θέλετε νηστήσιμα
για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπας νερό
λίγο λεμόνι
Εκτέλεση
Αφαιρούμε από τους χουρμάδες τα κουκούτσια και στη θέση τους
βάζουμε τη σοκολάτα που έχουμε κόψει με μαχαίρι σε κομμάτια.
Ανοίγουμε μπροστά μας το φύλλο της σφολιάτας και το χωρίζουμε σε 5 ίσα
κομμάτια από την μακριά του πλευρά και σε 4 ίσα κομμάτια από τη στενή.
Έχουμε έτσι συνολικά 20 τετράγωνα κομματάκια σφολιάτας.
Με ένα πινελάκι βουτυρώνουμε τα κομματάκια του φύλλου μας.
Σε κάθε κομματάκι ζύμης βάζουμε ένα γεμιστό με σοκολάτα χουρμά και
κλείνουμε επανοτίζοντας 2 από τις απέναντι γωνίες του φύλλου μας.
Αραδιάζουμε σε ταψάκι αντικολλητικό και βουτυρώνουμε
πάλι όλα τα χουρμαδοπιτάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους180 βαθμούς C,με
αντιστάσεις πάνω-κάτω για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει
όμορφα η σφολιάτα.
Αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βράζοντας για
5-7 λεπτά(από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός) όλα μαζί τα υλικά.
Περιχύνουμε τα χουρμαδάκια με το σιρόπι.
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
20 χουρμάδες
σοκολάτα κουβερτούρα λίγο γαρύφαλλο τριμμένο
λίγο βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα
ή μαργαρίνη όταν τα θέλετε νηστήσιμα
για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπας νερό
λίγο λεμόνι
Εκτέλεση
Αφαιρούμε από τους χουρμάδες τα κουκούτσια και στη θέση τους
βάζουμε τη σοκολάτα που έχουμε κόψει με μαχαίρι σε κομμάτια.
Ανοίγουμε μπροστά μας το φύλλο της σφολιάτας και το χωρίζουμε σε 5 ίσα
κομμάτια από την μακριά του πλευρά και σε 4 ίσα κομμάτια από τη στενή.
Έχουμε έτσι συνολικά 20 τετράγωνα κομματάκια σφολιάτας.
Με ένα πινελάκι βουτυρώνουμε τα κομματάκια του φύλλου μας.
Σε κάθε κομματάκι ζύμης βάζουμε ένα γεμιστό με σοκολάτα χουρμά και
κλείνουμε επανοτίζοντας 2 από τις απέναντι γωνίες του φύλλου μας.
Αραδιάζουμε σε ταψάκι αντικολλητικό και βουτυρώνουμε
πάλι όλα τα χουρμαδοπιτάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους180 βαθμούς C,με
αντιστάσεις πάνω-κάτω για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει
όμορφα η σφολιάτα.
Αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βράζοντας για
5-7 λεπτά(από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός) όλα μαζί τα υλικά.
Περιχύνουμε τα χουρμαδάκια με το σιρόπι.
τελεια!! αλεξανδρα εισαι φοβερη!! αφροδιτη
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα'σαι καλά Αφροδίτη μου χαίρομαι που σου άρεσε!!
ΔιαγραφήΚαλή συνέχεια
Αλεξ.