Δοκιμάστε
τις….
Δε θα πιστεύετε πόσο νόστιμες είναι….
Υλικά
900 γρ. πατάτες
8 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
3 σκελίδες σκόρδο
2 λεμόνια το χυμό και το ξύσμα τους
μαϊντανό
πάπρικα
αλάτι,πιπέρι
χοντρό αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες όπως
συνηθίζουμε και τις βάζουμε σε ταψί.
Προσθέτουμε το χυμό από τα δύο λεμόνια και το ξύσμα.
Περνάμε το σκόρδο από την πρέσα και ρίχνουμε το λάδι,
τη ρίγανη,το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε το μαϊντανό και πασπαλίζουμε με χοντρό
αλάτι,για να γίνουν οι πατάτες μας κριτσανιστές.
Ανακατεύουμε με τα χέρια μας όλα τα υλικά να πάνε παντού.
Τέλος.πασπαλίζουμε με μπόλικη πάπρικα.
Βάζουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς να ψηθεί,μέχρι να γίνουν οι πατατούλες μας όσο τραγανές τις θέλουμε,περίπου 1 ώρα και 15-20 λεπτά.Τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για μια ώρα και αφαιρούμε μετά για τον υπόλοιπο χρόνο μέχρι να πάρουν χρώμα.
Δε θα πιστεύετε πόσο νόστιμες είναι….
Υλικά
900 γρ. πατάτες
8 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
3 σκελίδες σκόρδο
2 λεμόνια το χυμό και το ξύσμα τους
μαϊντανό
πάπρικα
αλάτι,πιπέρι
χοντρό αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες όπως
συνηθίζουμε και τις βάζουμε σε ταψί.
Προσθέτουμε το χυμό από τα δύο λεμόνια και το ξύσμα.
Περνάμε το σκόρδο από την πρέσα και ρίχνουμε το λάδι,
τη ρίγανη,το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε το μαϊντανό και πασπαλίζουμε με χοντρό
αλάτι,για να γίνουν οι πατάτες μας κριτσανιστές.
Ανακατεύουμε με τα χέρια μας όλα τα υλικά να πάνε παντού.
Τέλος.πασπαλίζουμε με μπόλικη πάπρικα.
Βάζουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς να ψηθεί,μέχρι να γίνουν οι πατατούλες μας όσο τραγανές τις θέλουμε,περίπου 1 ώρα και 15-20 λεπτά.Τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για μια ώρα και αφαιρούμε μετά για τον υπόλοιπο χρόνο μέχρι να πάρουν χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου