Σοκολατοκαραμελοκόλαση!!!!!!!!!!!!!!!!
Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο βρασμένο σε καραμέλα
180γρ. βούτυρο
250γρ. κουβερτούρα
40γρ. κακάο
4 αβγά
300γρ. ζάχαρη
200γρ. αλεύρι
100γρ. καρύδια
Εκτέλεση
Βράζουμε το ζαχαρούχο για 3 ώρες με μέτρια φωτιά,μέσα σε κατσαρόλα με
νερό που να το σκεπάζει συνέχεια(από την αρχή μέχρι την ολοκλήρωση
της διαδικασίας).
Σε περίπτωση που το κουτί δεν καλύπτετε με νερό,προσθέτουμε
στην κατσαρόλα επιπλέον και μόνο ζεστό.
Αφήνουμε το κουτί με το γάλα να κρυώσει ΤΕΛΕΙΩΣ πριν το ανοίξουμε.
Φτιάξτε το καλύτερα από την προηγούμενη μέρα!!
ΣΗΜ:Ετοιμάστε περισσότερα από ένα κουτιά και φυλάξτε τα
σε ντουλάπι για μελλοντική χρήση.
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο με την κουβερτούρα.
Εκτός φωτιάς προσθέτουμε ένα-ένα τ’ αβγά,ανακατεύοντας μετά από κάθε
προσθήκη να ενωθούν με το μείγμα.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ξανά.
Σε ταψί με διαστάσεις 22χ32 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα,απλώνουμε
το μισό από το μείγμα.
Με ένα μικρό κουταλάκι βάζουμε μικρές κουταλιές από τη μισή καραμέλα
γάλακτος σε όλη την επιφάνεια.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μια φορά με τον ίδιο τρόπο με τα
υπόλοιπα υλικά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C με αντιστάσεις
πάνω κάτω για 35 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Τη συνταγή μού έστειλε η φίλη Πόπη Τζάνη και είναι του Άκη Πετρετζίκη.
Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο βρασμένο σε καραμέλα
180γρ. βούτυρο
250γρ. κουβερτούρα
40γρ. κακάο
4 αβγά
300γρ. ζάχαρη
200γρ. αλεύρι
100γρ. καρύδια
Εκτέλεση
Βράζουμε το ζαχαρούχο για 3 ώρες με μέτρια φωτιά,μέσα σε κατσαρόλα με
νερό που να το σκεπάζει συνέχεια(από την αρχή μέχρι την ολοκλήρωση
της διαδικασίας).
Σε περίπτωση που το κουτί δεν καλύπτετε με νερό,προσθέτουμε
στην κατσαρόλα επιπλέον και μόνο ζεστό.
Αφήνουμε το κουτί με το γάλα να κρυώσει ΤΕΛΕΙΩΣ πριν το ανοίξουμε.
Φτιάξτε το καλύτερα από την προηγούμενη μέρα!!
ΣΗΜ:Ετοιμάστε περισσότερα από ένα κουτιά και φυλάξτε τα
σε ντουλάπι για μελλοντική χρήση.
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο με την κουβερτούρα.
Εκτός φωτιάς προσθέτουμε ένα-ένα τ’ αβγά,ανακατεύοντας μετά από κάθε
προσθήκη να ενωθούν με το μείγμα.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ξανά.
Σε ταψί με διαστάσεις 22χ32 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα,απλώνουμε
το μισό από το μείγμα.
Με ένα μικρό κουταλάκι βάζουμε μικρές κουταλιές από τη μισή καραμέλα
γάλακτος σε όλη την επιφάνεια.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μια φορά με τον ίδιο τρόπο με τα
υπόλοιπα υλικά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C με αντιστάσεις
πάνω κάτω για 35 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Τη συνταγή μού έστειλε η φίλη Πόπη Τζάνη και είναι του Άκη Πετρετζίκη.
Θεϊκό ακούγεται!! να ρωτήσω όμως κάτι.. Βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με την καραμέλα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα.
ΔιαγραφήΑγάπη μου βράζουμε το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες μέχρι να γίνει καραμέλα γάλακτος!!!!!!
Καλό υπόλοιπο Κυριακής...
Α.