Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Cheesecake με ολικής και μαρμελάδα βύσσινο

Cheesy Rider  & Lady Marmalade

DSC_0018 

Υλικά
για τη βάση
200 γρ. ΒΙΤΑΜ (στο κουπάκι)
2 πακέτα ΠΤΙ ΜΠΕΡ ολικής άλεσης

για την κρέμα
200 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
500 ml. KRE TORRE(φυτική κρέμα γάλακτος στα ράφια των Σ/Μ με τις κρέμες.Αν δε βρίσκετε αντικαταστήστε με κρέμα γάλακτος)

για τη σάλτσα
μαρμελάδα βύσσινο,βατόμουρο ή όποια άλλη υπόξινη μαρμελάδα προτιμάτε
(γεμίζουμε το κουπάκι από το ΒΙΤΑΜ) αραιωμένη με
2 κ.σ. νερό

Εκτέλεση
Αλέθουμε τα μπισκότα μας στο μούλτι.Αδειάζουμε σε τάπερ.

DSC_0001

Προσθέτουμε το ΒΙΤΑΜ και ανακατεύουμε πολύ καλά.

DSC_0004

Στρώνουμε όμορφα το μείγμα σε κουμπωτή φόρμα με διάμετρο 24 εκ.
(η φόρμα της φωτογραφίας δυστυχώς ήταν μεγαλύτερη…).

DSC_0005

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε μέσα και το τυρί.

DSC_0002

Χτυπάμε να ενωθούν.

DSC_0003

Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη βάση του μπισκότου.Αφήνουμε για λίγο
στο ψυγείο το γλυκό να κρυώσει και να στερεοποιηθεί ελαφρά.

DSC_0006

Ετοιμάζουμε τη μαρμελάδα μας και απλώνουμε από πάνω.

DSC_0008

Βάζουμε πάλι στο ψυγείο να σταθεί 3-4 ώρες.

DSC_0013

Είναι καλύτερα να το σερβίρουμε την επόμενη μέρα!

DSC_0030

2 σχόλια:

  1. Πολύ νόστιμο και πολύ ελαφρύ...
    Άντε να πείσεις τώρα ότι αυτή την λιχουδιά την έφτιαξες, δεν την αγόρασες... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλεξάνδρα το έκανα αλλά με τα digestives τα μπισκότα!!!
    Ti να πω.....ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!!!!!!!!!
    Ξετρελάθηκαν ΟΛΟΙ με την γεύση του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή