Τηγανιτά ή στο
φούρνο….
Υλικά
600 γρ. στήθος κοτόπουλο
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι,πιπέρι
σκόρδο σε σκόνη ή περασμένο από την πρέσα(προαιρετικά)
πάπρικα(προαιρετικά)
φρυγανιά
ελαιόλαδο για το τηγάνι
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες.
Βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι,αλάτι,πιπέρι
και αν θέλουμε σκόρδο ή πάπρικα ή και κάποιο άλλο μπαχαρικό
της αρεσκείας μας.Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο
για 45-50 λεπτά.
Βγάζουμε από το ψυγείο και περνάμε τα κομμάτια από τη φρυγανιά.
Για πιο ελαφρύ μπορούμε να ψήσουμε το κοτόπουλο στο φούρνο,
αραδιασμένο σε αντικολλητικό ταψί,στους 180 βαθμούς για περίπου
15-20 λεπτά.
Αν προτιμήσουμε το τηγάνι,τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και
από τις 2 πλευρές.
Βγάζουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή πουρέ.
Υλικά
600 γρ. στήθος κοτόπουλο
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι,πιπέρι
σκόρδο σε σκόνη ή περασμένο από την πρέσα(προαιρετικά)
πάπρικα(προαιρετικά)
φρυγανιά
ελαιόλαδο για το τηγάνι
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες.
Βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι,αλάτι,πιπέρι
και αν θέλουμε σκόρδο ή πάπρικα ή και κάποιο άλλο μπαχαρικό
της αρεσκείας μας.Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο
για 45-50 λεπτά.
Βγάζουμε από το ψυγείο και περνάμε τα κομμάτια από τη φρυγανιά.
Για πιο ελαφρύ μπορούμε να ψήσουμε το κοτόπουλο στο φούρνο,
αραδιασμένο σε αντικολλητικό ταψί,στους 180 βαθμούς για περίπου
15-20 λεπτά.
Αν προτιμήσουμε το τηγάνι,τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και
από τις 2 πλευρές.
Βγάζουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή πουρέ.
ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΜΑΛΑΚΑ ,ΕΛΙΩΝΑΝ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ.ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ,ΕΒΑΛΑ ΔΗΛ.ΛΙΓΗ ΚΕΤΣΑΠ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΦΤΗ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ,ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑ ΤΗΝ ΞΙΝΙΛΑ ΤΟΥ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΡΟΣΘΕΣΑ ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ.
ΚΑΙ ΚΡΥΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΙΑ ΠΟΛΛΗ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.
ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ.
αν βαλετε κιμα κοτοπουλου αντι για κοτοπουλο ειναι ακομα καλυτερα! ακομα και στην κατσαρολα! φιλια πολλα αλεξανδρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήκατερινα χανια
Καλησπέρα, τι εννοείτε με τον κιμα κοτόπουλου?? Να ανακατεψουμε με το κιμα ενα γιαουρτάκι??
ΔιαγραφήΝόστιμα τελεια φανταστικα!Ευχαριστουμε για την συνταγη!
ΑπάντησηΔιαγραφήπόσες μερίδες βγαίνουν?
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι εννοειτε κιμα κοτοπουλου? Να ανακατεψουμε τον κιμα με ενα γιαουρτι???
ΑπάντησηΔιαγραφή