Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Cupcakes αχλάδι

Έτοιμα σε 2 κινήσεις!
Νόστιμα;
Όσο δε λέγεται!!!!!!!


DSCN1428

Υλικά
1 κούπα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και αλεσμένα (να γίνουν σαν σκόνη,
μπορούμε να αγοράσουμε και έτοιμη σκόνη αμυγδάλου από το σ/μ)
230 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
105 γρ. αλεύρι
1/2 κ.γ. baking powder
1/4 κ.γ.μοσχοκάρυδο ή 2 βανίλιες
5 ασπράδια
127 γρ. βούτυρο λιωμένο και κρύο

2 αχλάδια σε φέτες με το φλούδι
άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε σε μπολ το αμύγδαλο,την άχνη και το αλεύρι.

DSCN1407

Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το baking.

DSCN1408

Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και κάνουμε στο κέντρο
ένα λάκκο.Ρίχνουμε τα ασπράδια και το βούτυρο.

DSCN1409

DSCN1410

Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα και μοιράζουμε σε φόρμα
με υποδοχές για κεϊκάκια,αφού τις βουτυρώσουμε πρώτα καλά.

DSCN1411

DSCN1412

Κόβουμε τα αχλάδια σε φέτες και τοποθετούμε 3 φετούλες
σε κάθε υποδοχή.

DSCN1414

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 25-30 λεπτά ή
μέχρι να ροδίσουν όμορφα στην επιφάνεια.

DSCN1432

ΤΙΡ
Μπορείτε να φτιάξετε 12 μικρά ή 6 jumbo muffins.
Εγώ προτείνω να κάνετε 12,γιατί έτσι είναι πιο μικρά και επομένως το φρούτο
τα κάνει πιο ζουμερά

DSCN1417

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου