Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Kριτσίνια

Σκέτα ή με γλυκάνισο θα σας ενθουσιάσουν!!

DSC_0065

Υλικά

3 κούπες αλεύρι γ.ο χ.
3 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
3/4 κούπας νερό
1/3 κούπας λάδι
1 κ.σ. κονιάκ
1 κ.γ. γλυκάνισο(προαιρετικά,για ολόκληρη τη δόση της ζύμης ή 1/2 κ.γ. αν φτιάξετε τα μισά σκέτα και τα μισά με γλυκάνισο)
σουσάμι για το τύλιγμα

Εκτέλεση
Κρατάμε λίγο από το αλεύρι μας και βάζουμε όλα τα
υλικά εκτός από το γλυκάνισο και το σουσάμι σε μία λεκάνη.

SV107079
Ζυμώνουμε καλά τη ζύμη μας και αν θέλουμε να
φτιάξουμε 2 ειδών κριτσίνια τη χωρίζουμε στα 2.
Στο ένα κομμάτι βάζουμε το 1/2 κ.γ. γλυκάνισο
και συμπληρώνουμε και όσο αλεύρι χρειάζεται για
να γίνει μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Στο δεύτερο κομμάτι συμπληρώνουμε μόνο αλεύρι
για να πάρουμε και εδώ μια ζύμη που δεν κολλά.

SV107085

Ανοίγουμε τα ζυμαράκια μας σε χοντρούλικα
παραλληλόγραμμα φύλλα και κόβουμε λωρίδες
με φάρδος 1εκ.
SV107088
Βάζουμε σε ένα σκεύος σουσάμι με ελάχιστο νεράκι,
τόσο όσο να βραχεί ίσα-ίσα το σουσάμι μας,
για να μπορεί να κολλήσει καλύτερα στα κριτσίνια.
Παίρνουμε ένα-ένα τα κριτσίνια τα περνάμε από
το σουσάμι και τα βάζουμε στο ταψί μας.

SV107091 

 
SV107092

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για
5 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 175 βαθμούς
και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά.


DSC_0072

Αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα και φυλάσουμε σε
κουτί μπισκότων.




DSC_0084

Η συνταγή είναι της Βέφας Αλεξιάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου