Δε χρειάζεται να τρέχετε στο IKEA για να τα απολαύσετε!!!
Υλικά
500 γρ.κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό
1 κρεμμύδι
75 γρ.ψίχα από λευκό ψωμί
250 ml. γάλα
1 αβγό
αλάτι
λευκό πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο
ελαιόλαδο για το τηγάνι
Εκτέλεση
ΨΙλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με ελάχιστο λάδι,σε τηγάνι,μέχρι να
πάρει ελαφρά χρώμα χωρίς να αρπάξει.
Μουσκεύουμε τη ψίχα του ψωμιού στο γάλα.
Ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι,το αβγό,το ψωμί (όπως είναι μαζί με το
γάλα) και τα μπαχαρικά.
Φτιάχνουμε μικρά κεφτεδάκια και τα αραδιάζουμε σε ελαφρά υγρό πιάτο.
Τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν απ’όλες τις μεριές.
Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας!
ΣΗΜ: Στη Σουηδία σερβίρουν τα κεφτεδάκια με μια πλούσια σάλτσα ή
ζωμό,πουρέ και lingonberries (είδος βατόμουρου).
ΠΗΓΗ:Αρμονία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου