Το αγαπημένο ψάρι της Αλεξάνδρας!!!
Αλεξάνδρα μου για σένα……
Υλικά
1-1 1/2 κιλό μυλοκόπι
3-4 μέτριες πατάτες κομμένες λίγο πιο χοντρές από τις τηγανιτές
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ νερό
ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι μας.
Το αλατοπιπερώνουμε και το αλείφουμε καλά με λάδι και
λεμόνι γύρω γύρω και μέσα στην κοιλιά.
Κόβουμε τις πατάτες μας και τις βάζουμε μέσα σε μπολ.
Τις περιχύνουμε με λάδι,λεμόνι,αλάτι,πιπέρι και ρίγανη.
Ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού όλα τα υλικά.
Βάζουμε σε γάστρα το ψάρι μας.
Κόβουμε ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΕΣ 2 φέτες λεμόνι και τις βάζουμε
στην κοιλιά του ψαριού.Στη γάστρα προσθέτουμε
και τις πατάτες με το νερό.
Σκεπάζουμε με το καπάκι του το σκεύος.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 250 βαθμούς Κελσίου.
Όταν βάλουμε στο φούρνο τη γάστρα,κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200
βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή όσο χρειάζεται για να ψηθούν οι πατάτες.
Προς το τέλος του ψησίματος αφαιρούμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να πάρει
λίγο χρώμα,γυρνώντας την κουζίνα για λίγο στο γκριλ.
Tips
Έχει μεγάλη σημασία οι πατάτες να μην είναι κομμένες σε πολύ χοντρά κομμάτια,
για να μπορέσουν να ψηθούν γρήγορα και σχεδόν ταυτόχρονα με το ψάρι.
Επίσης,οι φέτες του λεμονιού που θα βάλουμε στην κοιλιά του ψαριού πρέπει
να είναι πολύ λεπτές για να μην πικρίζουν στη συνέχεια.
Φτιάξτε το φαγητό ακολουθώντας την ίδια διαδικασία και με άλλα ψάρια όπως
λιθρίνια,τσιπούρες,λαυράκι…
Τη συνταγή έφτιαξε και μάς έστειλε η φίλη μας Νόπη.
Αλεξάνδρα μου για σένα……
Υλικά
1-1 1/2 κιλό μυλοκόπι
3-4 μέτριες πατάτες κομμένες λίγο πιο χοντρές από τις τηγανιτές
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ νερό
ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι μας.
Το αλατοπιπερώνουμε και το αλείφουμε καλά με λάδι και
λεμόνι γύρω γύρω και μέσα στην κοιλιά.
Κόβουμε τις πατάτες μας και τις βάζουμε μέσα σε μπολ.
Τις περιχύνουμε με λάδι,λεμόνι,αλάτι,πιπέρι και ρίγανη.
Ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού όλα τα υλικά.
Βάζουμε σε γάστρα το ψάρι μας.
Κόβουμε ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΕΣ 2 φέτες λεμόνι και τις βάζουμε
στην κοιλιά του ψαριού.Στη γάστρα προσθέτουμε
και τις πατάτες με το νερό.
Σκεπάζουμε με το καπάκι του το σκεύος.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 250 βαθμούς Κελσίου.
Όταν βάλουμε στο φούρνο τη γάστρα,κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200
βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή όσο χρειάζεται για να ψηθούν οι πατάτες.
Προς το τέλος του ψησίματος αφαιρούμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να πάρει
λίγο χρώμα,γυρνώντας την κουζίνα για λίγο στο γκριλ.
Tips
Έχει μεγάλη σημασία οι πατάτες να μην είναι κομμένες σε πολύ χοντρά κομμάτια,
για να μπορέσουν να ψηθούν γρήγορα και σχεδόν ταυτόχρονα με το ψάρι.
Επίσης,οι φέτες του λεμονιού που θα βάλουμε στην κοιλιά του ψαριού πρέπει
να είναι πολύ λεπτές για να μην πικρίζουν στη συνέχεια.
Φτιάξτε το φαγητό ακολουθώντας την ίδια διαδικασία και με άλλα ψάρια όπως
λιθρίνια,τσιπούρες,λαυράκι…
Τη συνταγή έφτιαξε και μάς έστειλε η φίλη μας Νόπη.
Σημερα αυτο ηταν το φαγακι μας!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤ Ε Λ Ε Ι Ο !!!
Μπραβο Νοπη,αντε γεια μας!!!
Ασύγκριτο φαγητό, μοναδική γεύση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆφησα τις πατάτες λίγο ακόμη στο φούρνο αφού έβγαλα το ψάρι.
Πάντα τέτοια!
Το μυλοκοπι δεν το ήξερα ούτε σαν ονομασία. Μου έκανε εντύπωση το όνομά του και η εκτέλεση και είπα να το δοκιμάσω, αν και εμείς δεν τρώμε ψάρια στο φουρνο. Το αποτέλεσμα ήταν να μην μείνει ούτε λέπι.!!!! ΜΠΡΑΒΟ! Χρύσα
ΑπάντησηΔιαγραφή