Η γεύση που αγαπήσαμε από παιδιά φτιαγμένη
στο σπίτι μας.Μια ΜΟΝΑΔΙΚΗ συνταγή,
που κυριολεκτικά θα ΛΑΤΡΕΨΕΤΕ!!!
Υλικά
150 γρ. φουντούκια
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
2 κ.σ. κακάο σκόνη
65 γρ. άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες
37 ml. ηλιέλαιο καλής ποιότητας
Εκτέλεση
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς,βάζουμε και καβουρντίζουμε τα
φουντούκια μας για 15 λεπτά περίπου,μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να
μοσχομυρίσουν (ΠΡΟΣΟΧΗ: να μην καούν).
Αφήνουμε να κρυώσουν ελάχιστα και τα βάζουμε μέσα σε μια σακούλα.
Κρατάμε κλειστή τη σακούλα με το ένα μας χέρι και τρίβοντας με το άλλο
προσπαθούμε να αφαιρέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερη από τη φλούδα τους.
Μην περιμένετε ότι θα αφαιρεθεί όλη η φλούδα των φουντουκιών,
μας ενδιαφέρει ουσιαστικά όμως να αφαιρέσουμε όσο το δυνατόν
περισσότερη.
Αφήνουμε τα φουντούκια να κρυώσουν τελείως.
Βάζουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα να λιώσει.Αφήνουμε στην
άκρη να κρυώσει για λίγο.
Βάζουμε στο multi τα κρύα φουντούκια και τα αλέθουμε πολύ καλά,
περίπου 5-7 λεπτά να γίνουν σαν πάστα.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε καθαρό βάζο.
Στην αρχή το μείγμα είναι αραιό,όσο όμως στέκεται και κρυώνει η σοκολάτα,πήζει.
Αυτή η Nutella δε χρειάζεται ψυγείο,διατηρείται εξαιρετικά στο ντουλάπι
χωρίς κανένα πρόβλημα.
Αν θέλετε τη Nutella σας ακόμη πιο αραιή,σαν σύσταση,προσθέστε ελάχιστο
ηλιέλαιο επιπλέον,αν και θεωρώ,μετά από πολλή δουλειά πάνω στη συνταγή,
ότι οι ποσότητες που σας δίνω είναι οι ιδανικές για μια σπιτική Nutella,που δε
θα πιστεύετε πόσο κοντά είναι στην αυθεντική συνταγή!!!!
στο σπίτι μας.Μια ΜΟΝΑΔΙΚΗ συνταγή,
που κυριολεκτικά θα ΛΑΤΡΕΨΕΤΕ!!!
Υλικά
150 γρ. φουντούκια
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
2 κ.σ. κακάο σκόνη
65 γρ. άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες
37 ml. ηλιέλαιο καλής ποιότητας
Εκτέλεση
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς,βάζουμε και καβουρντίζουμε τα
φουντούκια μας για 15 λεπτά περίπου,μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να
μοσχομυρίσουν (ΠΡΟΣΟΧΗ: να μην καούν).
Αφήνουμε να κρυώσουν ελάχιστα και τα βάζουμε μέσα σε μια σακούλα.
Κρατάμε κλειστή τη σακούλα με το ένα μας χέρι και τρίβοντας με το άλλο
προσπαθούμε να αφαιρέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερη από τη φλούδα τους.
Μην περιμένετε ότι θα αφαιρεθεί όλη η φλούδα των φουντουκιών,
μας ενδιαφέρει ουσιαστικά όμως να αφαιρέσουμε όσο το δυνατόν
περισσότερη.
Αφήνουμε τα φουντούκια να κρυώσουν τελείως.
Βάζουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα να λιώσει.Αφήνουμε στην
άκρη να κρυώσει για λίγο.
Βάζουμε στο multi τα κρύα φουντούκια και τα αλέθουμε πολύ καλά,
περίπου 5-7 λεπτά να γίνουν σαν πάστα.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε καθαρό βάζο.
Στην αρχή το μείγμα είναι αραιό,όσο όμως στέκεται και κρυώνει η σοκολάτα,πήζει.
Αυτή η Nutella δε χρειάζεται ψυγείο,διατηρείται εξαιρετικά στο ντουλάπι
χωρίς κανένα πρόβλημα.
Αν θέλετε τη Nutella σας ακόμη πιο αραιή,σαν σύσταση,προσθέστε ελάχιστο
ηλιέλαιο επιπλέον,αν και θεωρώ,μετά από πολλή δουλειά πάνω στη συνταγή,
ότι οι ποσότητες που σας δίνω είναι οι ιδανικές για μια σπιτική Nutella,που δε
θα πιστεύετε πόσο κοντά είναι στην αυθεντική συνταγή!!!!
αρκετα καλη για σπιτικη μερεντα,δεν ειχα σοκολατα γαλακτος κ εβαλα 80γρ. κουβερτουρα κ τα υπολοιπα 20γρ. ζαχαρουχο..κ μονο που δε χρειαζεται ψυγειο την κανει μια απ τις πιο ιδανικες σπιτικες μερεντες.αξιζε η δοκιμη της.
ΑπάντησηΔιαγραφήείναι απίστευτη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήσε ευχαριστω πολυ Αλεξανδρα η συνταγη σου με βοηθεσε σε μια εργασια μου στο σχολειο
ΑπάντησηΔιαγραφήπειράζει να πάρω ψημένα φουντούκια?
ΑπάντησηΔιαγραφήπειράζει να πάρω ψημένα φουντούκια?
ΑπάντησηΔιαγραφήπειράζει να πάρω ψημένα φουντούκια?
ΑπάντησηΔιαγραφήπειράζει να πάρω ψημένα φουντούκια?
ΑπάντησηΔιαγραφή