Όχι απλά άλλο ένα κομμάτι γλυκό…
ΚΟΜΜΑΤΟΣ!!!
Υλικά
2 φακελάκια φρουί ζελέ με γεύση ανανά
2 ποτήρια ζεστό νερό
2 κ.σ. ζάχαρη (προαιρετικά)
2 κούπες κρύο νερό (μετράμε όσο είναι το σιρόπι της κομπόστας και συμπληρώνουμε με κρύο νερό)
1 κομπόστα ανανά
μπισκότα ΠΤΙ ΜΠΕΡ
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ διαλύουμε το ζελέ και τη ζάχαρη με τις 2 κούπες ζεστό νερό.
Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το ζελέ και προσθέτουμε τις 2 κούπες
κρύο νερό και σιρόπι μετρημένα μαζί.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι PYREX με διαστάσεις 26x18 εκ..
Κόβουμε τις φέτες του ανανά σε κομμάτια και τα ρίχνουμε κι αυτά στο
ταψάκι.
Τέλος,καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού με ΠΤΙ ΜΠΕΡ.
Βάζουμε το γλυκό με προσοχή στο ψυγείο και το αφήνουμε να σταθεί
και να στερεοποιηθεί πολύ καλά,καλύτερα όλο το βράδυ.
Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο όταν είναι έτοιμο και βυθίζουμε
για πολύ λίγο το ταψί μας μέσα σε μεγαλύτερο,στο οποίο έχουμε
προσθέσει ζεστό νερό.
Αναποδογυρίζουμε αμέσως και με προσοχή σε μεγάλη πιατέλα.
Σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια.
ΣΗΜ:Δε χρειάζεται να περιμένουμε το μείγμα μας να μισοπήξει για να
βάλουμε πάνω τα μπισκότα.
Ακολουθήστε τη διαδικασία ακριβώς όπως την περιγράφω.
Αν θέλουμε,μπορούμε να φτιάξουμε το γλυκό χρησιμοποιώντας
άλλες γεύσεις φρουί ζελέ και φυσικά αντίστοιχα φρούτα.
▼
Eκπληκτικό!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρώγεται με τα μανίας!!!
Αλεξάνδρα μου,κι εγώ δεν πρόλαβα να το αναποδογυρίσω στην πιατέλα,γιατί είχε....εξαφανιστεί!!!!