Μην ψάχνετε άδικα,δεν υπάρχει καλύτερο!!!
Υλικά
για τη βάση
2 πακέτα μπισκότα ΠΤΙ ΜΠΕΡ αλεσμένα
200 γρ. ΒΙΤΑΜ μαλακωμένο
2 χούφτες αμύγδαλα καβουρδισμένα χονδροκομμένα με τη φλούδα
για τη γέμιση
500 γρ. τυρί κρέμα ή ανθότυρο ή mascarpone
250 γρ. φυτική σαντιγί ή ένα μεταλλικό κουτάκι morfat
1 φάκελο σαντιγί garni
200 ml γάλα
2 φακελάκια ζελέ με γεύση ανανά ή λεμόνι (φτιαγμένο με το μισό νερό της
συνταγής που γράφει το πακέτο δηλ.1 κούπα ζεστό και 1 κούπα κρύο)
για την επιφάνεια
1 φακελάκι ζελέ φράουλας (φτιαγμένο πάλι με το μισό νερό της συνταγής του πακέτου)
50 ml σιρόπι φράουλας ή μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε μπισκότα,βούτυρο και αμύγδαλα.
Στρώνουμε το μείγμα στη βάση μιας κουμπωτής βαθιάς φόρμας με
διάμετρο 26-27 εκ.,πατώντας καλά με το χέρι.
Βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί για περίπου μία ώρα,ώστε να σφίξει το βούτυρο.
Ετοιμάζουμε το ζελέ με το μισό υγρό σύμφωνα με τη συνταγή του πακέτου
και αφήνουμε να κρυώσει (όχι να πήξει).
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά της γέμισης εκτός από το ζελέ και τα
χτυπάμε καλά με το μίξερ.
Προσθέτουμε στο μπολ το κρύο ζελέ.Χτυπάμε για λίγο να ενωθούν
τα υλικά μεταξύ τους.
Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην κρύα βάση και βάζουμε ξάνα στο ψυγείο
για περίπου 2 ώρες να στερεοποιηθεί καλά.
Ετοιμάζουμε το ζελέ της φράουλας (με τον ίδιο τρόπο όπως πριν) και
προσθέτουμε στο μείγμα και το σιρόπι ή τη μαρμελάδα φράουλα.
Ανακατεύουμε καλά και αφού κρυώσει,χωρίς να πήξει,το απλώνουμε με
προσοχή στην επιφάνεια της στερεοποιημένης κρέμας.
Βάζουμε στο ψυγείο να πήξει καλά.
Όταν είναι έτοιμο ξεφορμάρουμε με προσοχή και σερβίρουμε κόβοντας
σε κομμάτια!
Συνταγή από τη φίλη μου Στέλλα.
Οι φωτογραφίες τα λένε όλα Αλεξάνδρα μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμένα δε μ αρέσει καθόλου σαν γλυκό γιατί είμαι της σοκολάτας πολύ όμως φτιάχνω πολύ συχνά γιατί αρέσει στο αγόρι..
Θα τη δοκιμάσω τη συνταγή σου και θα σου πω εντυπώσεις!
Δεν μου αρέσει ιδιαίτερα το αμύγδαλο στα γλυκά, ειδικά όταν είναι ολόκληρο. Μου αρέσει πολύ όμως η ιδέα χρήσης του ζελέ με την μαρμελάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα αντικαταστήσω τα αμύγδαλα με 5 - 10 μπισκοτάκια;
:)
Γεια σου,Γιάννη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμένα πάλι τα αμύγδαλα είναι αυτά που μου αρέσουν πολύ,
αν αποφασίσεις να φτιάξεις το γλυκό χωρίς αμύγδαλα
μην προσθέσεις επιπλέον μπισκότα,δεν χρειάζεται.
Ελπίζω να το ευχαριστηθείς,
καλό απόγευμα
Αλεξάνδρα
This looks really delicious! I love the awesome presentation. The smooth top layer is really irresistible!
ΑπάντησηΔιαγραφήI would like to invite you to Yumgoggle. Your phenomenal photos have caught our attention, we have been on the lookout for unique and interesting bloggers since we launched our food photo submission site which is http://www.yumgoggle.com/gallery/ This will allow you to showcase all your great work and share it with our visitors. We’d be proud to have your work as part of our growing collection to continue to have a larger reach and further inspire all fellow food lovers out there! Sorry for the shameless plug to our site =)
Αλεξάνδρα φαίνεται υπέροχο περιμένω να κρυώσει στο ψυγείο! Μπορούμε άραγε να το σερβίρουμε σε ποτηράκια-σφηνάκια όπως το σερβίρουν πολλές φορές σε βαφτίσια; Το χεις σκεφτεί; Το blog σου μου δίνει κίνητρο να προσπαθώ με μαγειρική και ζαχαροπλαστική είσαι πολύ ταλαντούχα σε ευχαριστούμε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈλσα Θεσσαλονίκη
Υπέροχο και πετυχαίνει πάντα!
ΑπάντησηΔιαγραφή