Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Αλμυρά muffins με μπέικον

Yummylicious!

DSC_0020

Υλικά
2 κούπες αλεύρι
1 κ.σ. (10γρ.) baking powder
1 κ.σ. κοφτό αλάτι
1 μεγάλο αβγό
1/3 κούπας σπορέλαιο
1 κούπα γιαούρτι ή γάλα
200 γρ. μπέικον σε κομματάκια
3 κ.σ. κρεμμύδι περασμένο από το μπλέντερ
1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε τηγάνι με τη 1 κ.σ. βούτυρο,το μπέικον και το λιωμένο
κρεμμύδι μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα το μπέικον,χωρίς όμως να
παραψηθεί και σκληρύνει.
Αφήνουμε στην άκρη.

DSC_0061

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.Προσθέτουμε και το
σοταρισμένο μείγμα. 
Ανακατεύουμε με κουτάλι ή σπάτουλα να ενωθούν μεταξύ τους.

DSC_0058

Μοιράζουμε το μείγμα στις υποδοχές μιας φόρμας για 12 muffins.

DSC_0062

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις
πάνω-κάτω  στη μεσαία σχάρα για περίπου 20-25 λεπτά.
 

DSC_0005

Αφήνουμε να σταθούν και να κρυώσουν.
Εξαιρετικά αφράτα και πεντανόστιμα,ταιριάζουν απίθανα με μπύρα,
ποτό ή απλά παρέα με το καφεδάκι μας.


DSC_0023

7 σχόλια:

  1. Apaixti syntagi!Dokimastike idi!!Poly s'evxaristw gia tin empnevsi!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την έκανα χτες το βράδυ. Βγήκε πολύ ωραία αλλά λίγο αλμυρή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα σας!

    Δοκιμάσαμε την συνταγή σας στο κυριακάτικο πρωινό και άρεσε σε όλη την οικογένεια.

    Σας ευχαριστούμε πολύ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα Αλεξάνδρα μου από τον μακρινό Καναδά!!!! Σε θαυμάζω απεριόριστα και πραγματικά είμαι κολλημένη με τις συνταγές σου!!! Συγχαρητήρια για την φανταστική δουλειά που κάνεις!!!Θέλω να σε ρωτήσω,αφού ψηθούν και κρυώσουν τα muffins μπορω να τα βάλω σε σακουλίτσες στην κατάψυξη και να ξεπαγώνω όποτε τα χρειάζομαι? Σ ευχαριστώ εκ τον προτέρων!!! Αφροδίτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Αφροδίτη μου.
      Ναι και βέβαια μπορεις να το κάνεις...δεν υπάρχει πρόβλημα!!!

      Φιλάκια πολλά και χίλια ευχαριστω για όλα τα τόσο ωραία που μου γραφεις....
      :)

      Διαγραφή
  5. Γεια σου Αλεξάνδρα
    λέω να την κάνω αύριο τη συνταγή
    μπορείς να μου πεις σε ΠΑΡΑΚΑΛΏ τι γιαούρτι μπορώ να χρησιμοποιήσω (ποσα λιπαρα)????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα, φαντάζομαι πως μπορουμε να αντικαταστήσουμε τι μπέικον με φετα, σωστά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή