Yummylicious!
Υλικά
2 κούπες αλεύρι
1 κ.σ. (10γρ.) baking powder
1 κ.σ. κοφτό αλάτι
1 μεγάλο αβγό
1/3 κούπας σπορέλαιο
1 κούπα γιαούρτι ή γάλα
200 γρ. μπέικον σε κομματάκια
3 κ.σ. κρεμμύδι περασμένο από το μπλέντερ
1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε τηγάνι με τη 1 κ.σ. βούτυρο,το μπέικον και το λιωμένο
κρεμμύδι μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα το μπέικον,χωρίς όμως να
παραψηθεί και σκληρύνει.
Αφήνουμε στην άκρη.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.Προσθέτουμε και το
σοταρισμένο μείγμα.
Ανακατεύουμε με κουτάλι ή σπάτουλα να ενωθούν μεταξύ τους.
Μοιράζουμε το μείγμα στις υποδοχές μιας φόρμας για 12 muffins.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις
πάνω-κάτω στη μεσαία σχάρα για περίπου 20-25 λεπτά.
Αφήνουμε να σταθούν και να κρυώσουν.
Εξαιρετικά αφράτα και πεντανόστιμα,ταιριάζουν απίθανα με μπύρα,
ποτό ή απλά παρέα με το καφεδάκι μας.
▼
Apaixti syntagi!Dokimastike idi!!Poly s'evxaristw gia tin empnevsi!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην έκανα χτες το βράδυ. Βγήκε πολύ ωραία αλλά λίγο αλμυρή!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα σας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκιμάσαμε την συνταγή σας στο κυριακάτικο πρωινό και άρεσε σε όλη την οικογένεια.
Σας ευχαριστούμε πολύ :)
Καλησπέρα Αλεξάνδρα μου από τον μακρινό Καναδά!!!! Σε θαυμάζω απεριόριστα και πραγματικά είμαι κολλημένη με τις συνταγές σου!!! Συγχαρητήρια για την φανταστική δουλειά που κάνεις!!!Θέλω να σε ρωτήσω,αφού ψηθούν και κρυώσουν τα muffins μπορω να τα βάλω σε σακουλίτσες στην κατάψυξη και να ξεπαγώνω όποτε τα χρειάζομαι? Σ ευχαριστώ εκ τον προτέρων!!! Αφροδίτη
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Αφροδίτη μου.
ΔιαγραφήΝαι και βέβαια μπορεις να το κάνεις...δεν υπάρχει πρόβλημα!!!
Φιλάκια πολλά και χίλια ευχαριστω για όλα τα τόσο ωραία που μου γραφεις....
:)
Γεια σου Αλεξάνδρα
ΑπάντησηΔιαγραφήλέω να την κάνω αύριο τη συνταγή
μπορείς να μου πεις σε ΠΑΡΑΚΑΛΏ τι γιαούρτι μπορώ να χρησιμοποιήσω (ποσα λιπαρα)????
Καλημέρα, φαντάζομαι πως μπορουμε να αντικαταστήσουμε τι μπέικον με φετα, σωστά?
ΑπάντησηΔιαγραφή