Σίγουρα κάπου τα δοκιμάσατε, σας ξετρέλαναν και
αναρωτιόσαστε… Πώς φτιάχνονται;
Υλικά
κολοκυθάκια κομμένα πολύ λεπτά
αλεύρι
λάδι για το τηγάνι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια.
Τα κόβουμε σε πάρα πολύ λεπτές φέτες με το ειδικό εργαλείο που υπάρχει
για αυτή τη δουλειά ή αν δεν το έχουμε, με έναν καθαριστή λαχανικών
(αυτό που χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε αγγουράκια,πατάτες κ.λ.π.).
Τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και τα σκεπάζουμε με νερό.
Τα αφήνουμε έτσι για μισή μέρα (ετοιμάστε τα νωρίς το πρωί για να τα
τηγανίσετε το μεσημέρι).
Τα στραγγίζουμε καλά και τα περνάμε από αλεύρι.
Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι.
Βγάζουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν το
παραπανίσιο λάδι.
Πλάκα κάνεις Αλεξάνδρα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το τόσο νόστιμο είναι τόσο απλό;;;
Το είχα φάει σε ένα ταβερνάκι..και αναρωτιόμουν!
(Και τώρα αναρωτιέμαι..τι αναρωτιόμουν αφού είναι τόσο απλό!!;)
Χάθηκα για λίγο επειδή δεν είχα ίντερνετ.
Όμως τώρα επιστρέφω και βλέπω ότι ανάρτηση έχασα!
Δεν θέλω τίποτα να μου ξεφύγει απ τις υπέροχες συνταγές σου!
Σε φιλώ!
Καλησπέρα,Χρυσούλα μου.
ΔιαγραφήΌπως ακριβώς το λες:
"αυτό το τόσο νόστιμο είναι τόσο απλό"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δοκίμασε τα και θα με θυμηθείς..
Δεν υπάρχουν!!!!!!!!!
Χαίρομαι που έλυσες το πρόβλημα με το ιντερνετ και επέστρεψες πάλι στην παρέα μας.
Φιλάκια,καλό απόγευμα,
Αλεξάνδρα
Τα δοκίμασα σήμερα Αλεξάνδρα μου μιας και τα κολοκύθια τα έχουμε άφθονα απ τον κήπο και όντως το αποτέλεσμα ήταν όπως το περίμενα.
ΔιαγραφήΒέβαια μου πήρε ώρα μέχρι να τα κάνω λεπτά γιατί δεν έχω μάθει να χρησιμοποιώ άνετα το ξυστράκι αλλά θα συνηθίσω.
Πολύ μας άρεσαν!
Άψογα!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήδηλαδή το μυστικό είναι να μείνουν πολύ ώρα στο νερό;
ΑπάντησηΔιαγραφήkathy by anthomeli
Και συνοδευουμε την ομελετα μας με κολοκυθακια τραγανα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣουπερ τραγανα και νοστιμα!!
Μπραβο Αλεκα!!
Αυτά τα κολοκυθάκια δεν υπάρχουν!!!!!!! Είναι όλα τα λεφτά ακόμα και κρύα εξακολουθούν να είναι τραγανά ,εξαιρετική συνταγή Αλεξάνδρα μου κι εγώ αναρωτιόμουν πως τα έφτιαχναν μπράβο και πάλι μπράβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλεξάνδρα, η συνταγή σου είναι το κάτι άλλο!!! Μόλις έκανα τα κολοκυθάκια με τον τρόπο αυτό και όλοι ξετρελάθηκαν εδώ (στη Βουλγαρία).
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίχα κάνει και άλλες φορές με κορκούτι, αλλά καμιά σχέση με αυτά. Να' σαι καλά και να συνεχίζεις να βάζεις αναρτήσεις, σε χρειαζόμαστε!
Μπράβο και Ευχαριστώ!!!
Alexandra - Θεσσαλονίκη - Σόφια
Υπεροχα..χρονια αναρωτιομουν πως γινονται,μπραβο για ολες τις υπεροχες συνταγες σου κ για το οτι τις μοιραζεσαι μαζι μας .
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα πιο ωραία και τραγανά κολοκυθάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι τόοοοοοσο απλή!!!