Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Γιαουρτόπιτα

Πολύ περισσότερο από ένα απλό γλυκό!

DSC_0005
 

Υλικά 
για τη γέμιση
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
4 αβγά χωρισμένα
1 άνθος αραβοσίτου(αυτό που θέλει βράσιμο)
200 γρ. ζάχαρη

για τη ζύμη
130 γρ. ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι
130 γρ. BITAM
1 κρόκο αβγού
1 baking powder
αλάτι
2 κ.σ γάλα


Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά(το αλεύρι το προσθέτουμε σιγά σιγά τελευταίο)
σε μπολ και τα ζυμώνουμε να πάρουμε ένα κανονικό ζυμάρι.

DSC_0001

DSC_0002

Το απλώνουμε με το χέρι σε ταψάκι με διαστάσεις 33x27.

DSC_0003

Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Χτυπάμε σε μπολ τα ασπράδια των αβγών σε μαρέγκα και τα αφήνουμε στην άκρη.

DSC_0007

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.

DSC_0008

Προσθέτουμε το γιαούρτι και το άνθος αραβοσίτου.

DSC_0011

DSC_0010

Χτυπάμε για λίγο με το μίξερ να ενωθούν και προσθέτουμε σιγά σιγά
στο μείγμα τη μαρέγκα.

DSC_0012

DSC_0013

Ανακατεύουμε με προσοχή να μην ξεφουσκώσει.

DSC_0014

Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη βάση.

DSC_0015

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις
πάνω-κάτω για περίπου μία ώρα ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.

DSC_0010

Σερβίρουμε σε κομμάτια,σκέτη ή πασπαλισμένη με κανέλα.

DSC_0021

Συνταγή από τη φίλη μου Σμαράγδα.

4 σχόλια:

  1. Καλημέρα!
    Aπό τότε που ανακάλυψα το blog σας, έχω γίνει πολύ προκομένη! :)
    Είστε σκέτη έμπνευση!
    Το γλυκό δείχνει λαχταριστό και εύκολο!
    Μία διευκρίνιση (είμαι λιγάκι άσχετη): Τη ζύμη την ζυμώνουμε στο μίξερ ή δεν έχει σημασία;
    Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα.

      Χαίρομαι ιδιαίτερα που η σελίδα μου σε "εμπνέει" όπως λες.

      Για τη γιαουρτόπιτα τώρα ,όχι,δε χρησιμοποιείς μίξερ,
      ζυμώνεις με το χέρι.
      Η όλη διαδικασία κρατάει ελάχιστο χρόνο.
      Είναι πανεύκολη!!!


      Καλή επιτυχία αν την επιχειρήσεις,
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  2. Η γιαουρτόπιτα βγήκε θεσπέσια! Τέ-λει-α! Και ήταν όντως εύκολη ακόμη και για αρχάριους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eψαχνα μια συνταγη για γιαουρτοπιτα...η συγκεκριμενη μου εκανε εντυπωση λογω ζυμης...Την εφτιαξα.Βγηκε πολυ καλη,αν και λιγο ξινουτσικη..Μονο στο παιδι μου δεν αρεσε...ειναι πολυ γλυκατζης βλεπεις!Γεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή