Πολύ περισσότερο από ένα απλό γλυκό!
Υλικά
για τη γέμιση
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
4 αβγά χωρισμένα
1 άνθος αραβοσίτου(αυτό που θέλει βράσιμο)
200 γρ. ζάχαρη
για τη ζύμη
130 γρ. ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι
130 γρ. BITAM
1 κρόκο αβγού
1 baking powder
αλάτι
2 κ.σ γάλα
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά(το αλεύρι το προσθέτουμε σιγά σιγά τελευταίο)
σε μπολ και τα ζυμώνουμε να πάρουμε ένα κανονικό ζυμάρι.
Το απλώνουμε με το χέρι σε ταψάκι με διαστάσεις 33x27.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Χτυπάμε σε μπολ τα ασπράδια των αβγών σε μαρέγκα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και το άνθος αραβοσίτου.
Χτυπάμε για λίγο με το μίξερ να ενωθούν και προσθέτουμε σιγά σιγά
στο μείγμα τη μαρέγκα.
Ανακατεύουμε με προσοχή να μην ξεφουσκώσει.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη βάση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις
πάνω-κάτω για περίπου μία ώρα ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.
Σερβίρουμε σε κομμάτια,σκέτη ή πασπαλισμένη με κανέλα.
Συνταγή από τη φίλη μου Σμαράγδα.
Καλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήAπό τότε που ανακάλυψα το blog σας, έχω γίνει πολύ προκομένη! :)
Είστε σκέτη έμπνευση!
Το γλυκό δείχνει λαχταριστό και εύκολο!
Μία διευκρίνιση (είμαι λιγάκι άσχετη): Τη ζύμη την ζυμώνουμε στο μίξερ ή δεν έχει σημασία;
Ευχαριστώ πολύ!
Καλή σου μέρα.
ΔιαγραφήΧαίρομαι ιδιαίτερα που η σελίδα μου σε "εμπνέει" όπως λες.
Για τη γιαουρτόπιτα τώρα ,όχι,δε χρησιμοποιείς μίξερ,
ζυμώνεις με το χέρι.
Η όλη διαδικασία κρατάει ελάχιστο χρόνο.
Είναι πανεύκολη!!!
Καλή επιτυχία αν την επιχειρήσεις,
Αλεξάνδρα
Η γιαουρτόπιτα βγήκε θεσπέσια! Τέ-λει-α! Και ήταν όντως εύκολη ακόμη και για αρχάριους.
ΑπάντησηΔιαγραφήEψαχνα μια συνταγη για γιαουρτοπιτα...η συγκεκριμενη μου εκανε εντυπωση λογω ζυμης...Την εφτιαξα.Βγηκε πολυ καλη,αν και λιγο ξινουτσικη..Μονο στο παιδι μου δεν αρεσε...ειναι πολυ γλυκατζης βλεπεις!Γεια!
ΑπάντησηΔιαγραφή