…της διαιτολόγου!
Υλικά
για 2-3 μερίδες
250 γρ. βίδες ή φιογκάκια
120 γρ τόνο σε λάδι ή νερό
2 μέτρια κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγο δυόσμο
τα φύλλα από 5 κλαδάκια φρέσκο βασιλικό
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 κ.γ. ρίγανη και θυμάρι
1 κ.γ. μουστάρδα
2 κ.σ. κουκουνάρι (προαιρετικά αλλά δίνει μεγάλη νοστιμιά)
Εκτέλεση
Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Ψιλοκόβουμε το δυόσμο και ξεχωρίζουμε τα φυλλαράκια από το βασιλικό.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο με το ελαιόλαδο για 3 λεπτά
ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα,να μαλακώσουν πολύ καλά
και να γυαλίσουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το δυόσμο, το βασιλικό, το κουκουνάρι,
τη ρίγανη και το θυμάρι.
Έπειτα από 1 λεπτό προσθέτουμε τον τόνο και τη μουστάρδα ανακατεύοντας
συνεχώς. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Πριν σωθούν όλα τα υγρά από την κατσαρόλα μας,σβήνουμε το φαγητό με
το κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1-2 λεπτά.
Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά και τα έχουμε αλατίσει ελαφρά,
τα προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μεταξύ τους.