Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Βουτυρόκρεμα

Πάει,πάει…και πού δεν πάει!!!

DSC_0037

Υλικά
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. νερό ή γάλα
200 γρ. άχνη κοσκινισμένη


Εκτέλεση
Βάζουμε τη σοκολάτα μας σε μπεν μαρί να λιώσει.
Όταν είναι έτοιμη,την αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

tn

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο,το νερό ή το γάλα και την άχνη.
Χτυπάμε πολύ καλά το μείγμα να γίνει κρέμα.

δηξ

φθιτπι

Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε για λίγο ακόμη μέχρι
να ενωθούν καλά τα υλικά.

ζδυ

Ανάλογα πού θα τη χρησιμοποιήσουμε,αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον άχνη!
Μπορεί να φαίνεται μαλακιά,αλλά πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν ότι όσο στέκεται  σφίγγει.

DSC_0036

Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για να καλύψουμε ή να γεμίσουμε τούρτες,
να διακοσμήσουμε cupcakes  κ.λ.π.

DSC_0020

Αντί για κουβερτούρα,μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λευκή σοκολάτα.

 
DSC_0032

15 σχόλια:

  1. Ελπίζω η συγκεκριμένη να είναι καλύτερη από το γλάσο-μερέντα που ανάρτησες πριν λίγες μέρες γιατί την έφτιαξα και ήταν αποτυχία, ούτε μερέντα θύμιζε ούτε για γλάσο το έλεγες, σκέτο βιτάμ έτρωγες...σόρυ αλλά από τις λίγες συνταγές σου που με απογοήτευσαν, γενικά είσαι υπέροχη ομολογουμένως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γράφεις να ανακατέψουμε το νερό με το βούτυρο κτλ. αλλά στα υλικά δεν γράφεις τίποτα για ποσότητα νερού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο,μόλις το διόρθωσα και στα υλικά!!

      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  3. Η βουτυροκρεμα ειναι εξαιρετικη!!!
    Μπραβο σου Αλεξανδρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλεξάνδρα μου αύριο θα τη φτιάξω για να διακοσμήσω κάτι κεκάκια!
    Για να ''στέκεται '' η βουτυρόκρεμα χρειάζεται να μπει στο ψυγείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρυσούλα,
      η βουτυρόκρεμα όσο στέκεται στερεοποιείται
      αφού η σοκολάτα κρυώνει πάλι και
      επομένως σταθεροποιείται.

      Αν θέλεις να βάλεις όμως τα κεϊκάκια σου στο
      ψυγείο πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα.

      Κάνε ότι σε βολεύει περισσότερο
      το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.

      Πολλά φιλάκια από μένα
      Α.

      Διαγραφή
  5. Τελικά την είχα παρεξηγήσει την βουτυρόκρεμα!Πάντα τη θεωρούσα πολύ βαριά, αλλά πόσο λάθος έκανα!Την δοκίμασα σε τούρτα με σοκολατένιο παντεσπάνι και μπορούσα άνετα να τη φάω και σκέτη!
    Αν μπορείς να μου λύσεις την απορία, έχω δει σε διαφορα site που χρησιμοποιούν strawberry buttercream, toffee buttercream, μα, τέτοια εποχή βρίσκεις φράουλες?Ή απλά βάζουν μαρμελάδα?Και το toffee buttercream τι μπορεί να είναι?Κατά τα άλλα φανταστική η συνταγή σου, σε έχω συμβουλευτεί αρκετές φορες!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα ,Ελένη μου.
      Χαίρομαι που η συνταγή μου έγινε αιτία να αλλάξεις τη γνώμη που είχες για τη βουτυρόκρεμα.

      Γι'αυτά που ρωτάς τώρα,φαντάζομαι πως κι εσύ θα έχεις δει ότι φράουλες υπάρχουν πλέον όλο το χρόνο σε όλα τα μεγάλα
      Σ/Μ.
      Το toffee buttercream είναι μια βουτυρόκρεμα που γίνεται ή με καστανή ζάχαρη ή με καραμέλα γάλακτος ανάλογα τη συνταγή.
      Στην ουσία είναι βουτυρόκρεμα με γεύση καραμέλας.

      Μια και μου το θύμησες θα ανεβάσω κάποια στιγμή και μια τέτοια συνταγή για να τη δοκιμάσουμε.
      Και να μην το ξεχάσω κάποια στιγμή δοκίμασε κι αυτό:


      Αυτά από μένα.
      Να έχεις μια όμορφη μέρα και καλό μήνα!
      Α.

      Διαγραφή
  6. Γεια σου αλεξανδρα! Συγχαρητηρια για τη συγκεκριμενη συνταγη, η βουτηροκρεμα τελεια! Γενικα ομως οι συνταγες σου ειναι προχειρα γραμμενες και χωρις λεπτομερειες,με αποτελεσμα να μην βγαινουν οι συνταγες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. συγνωμη μπορει καποιος να μου πει για ποσα καπκεικς ειναι αυτη η βουτυροκρεμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτή η συνταγή καλύπτει πολλά καπκεικς γιατί είναι μεγάλη σε ποσότητα.
    Υπολογίζω περίπου στα 30,ίσως και παραπάνω, αναλογα και τη ροζέτα που θα βγάλεις για το κάθε κεκάκι!
    Καλή επιτυχία
    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλησπέρα , θα ήθελα να μου πείτε αν ξέρετε πως γίνεται η βουτυρόκρεμα χωρίς τη σοκολάτα μόνο με βανίλια . επίσης πόσο σκληραίνει γιατί θέλω να την βάλω σαν επικάλυψη σε μια τούρτα παιδική -όπως μήπως είναι πάρα πολύ γλυκια και δεν θα τη φάνε τα παιδιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ νόστιμη βούτυροκρέμα! Και απλώνεται τέλεια σε τουρτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΕΣ ΠΟΥ Μ´ΑΡΕΣΑΝ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΩ ΣΕ ΤΟΥΡΤΑ ΩΣ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ έτσι τη χρησιμοποιώ!Είναι ευγεστη και απλώνεται πολυ εύκολα!

      Διαγραφή