Πάει,πάει…και πού δεν πάει!!!
Υλικά
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. νερό ή γάλα
200 γρ. άχνη κοσκινισμένη
Εκτέλεση
Βάζουμε τη σοκολάτα μας σε μπεν μαρί να λιώσει.
Όταν είναι έτοιμη,την αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο,το νερό ή το γάλα και την άχνη.
Χτυπάμε πολύ καλά το μείγμα να γίνει κρέμα.
Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε για λίγο ακόμη μέχρι
να ενωθούν καλά τα υλικά.
Ανάλογα πού θα τη χρησιμοποιήσουμε,αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον άχνη!
Μπορεί να φαίνεται μαλακιά,αλλά πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν ότι όσο στέκεται σφίγγει.
Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για να καλύψουμε ή να γεμίσουμε τούρτες,
να διακοσμήσουμε cupcakes κ.λ.π.
Αντί για κουβερτούρα,μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λευκή σοκολάτα.
▼
Ελπίζω η συγκεκριμένη να είναι καλύτερη από το γλάσο-μερέντα που ανάρτησες πριν λίγες μέρες γιατί την έφτιαξα και ήταν αποτυχία, ούτε μερέντα θύμιζε ούτε για γλάσο το έλεγες, σκέτο βιτάμ έτρωγες...σόρυ αλλά από τις λίγες συνταγές σου που με απογοήτευσαν, γενικά είσαι υπέροχη ομολογουμένως....
ΑπάντησηΔιαγραφήΓράφεις να ανακατέψουμε το νερό με το βούτυρο κτλ. αλλά στα υλικά δεν γράφεις τίποτα για ποσότητα νερού..
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεις δίκιο,μόλις το διόρθωσα και στα υλικά!!
ΔιαγραφήΑλεξάνδρα
Η βουτυροκρεμα ειναι εξαιρετικη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπραβο σου Αλεξανδρα!!
Αλεξάνδρα μου αύριο θα τη φτιάξω για να διακοσμήσω κάτι κεκάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να ''στέκεται '' η βουτυρόκρεμα χρειάζεται να μπει στο ψυγείο;
Χρυσούλα,
Διαγραφήη βουτυρόκρεμα όσο στέκεται στερεοποιείται
αφού η σοκολάτα κρυώνει πάλι και
επομένως σταθεροποιείται.
Αν θέλεις να βάλεις όμως τα κεϊκάκια σου στο
ψυγείο πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα.
Κάνε ότι σε βολεύει περισσότερο
το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.
Πολλά φιλάκια από μένα
Α.
Τελικά την είχα παρεξηγήσει την βουτυρόκρεμα!Πάντα τη θεωρούσα πολύ βαριά, αλλά πόσο λάθος έκανα!Την δοκίμασα σε τούρτα με σοκολατένιο παντεσπάνι και μπορούσα άνετα να τη φάω και σκέτη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν μπορείς να μου λύσεις την απορία, έχω δει σε διαφορα site που χρησιμοποιούν strawberry buttercream, toffee buttercream, μα, τέτοια εποχή βρίσκεις φράουλες?Ή απλά βάζουν μαρμελάδα?Και το toffee buttercream τι μπορεί να είναι?Κατά τα άλλα φανταστική η συνταγή σου, σε έχω συμβουλευτεί αρκετές φορες!! :)
Καλημέρα ,Ελένη μου.
ΔιαγραφήΧαίρομαι που η συνταγή μου έγινε αιτία να αλλάξεις τη γνώμη που είχες για τη βουτυρόκρεμα.
Γι'αυτά που ρωτάς τώρα,φαντάζομαι πως κι εσύ θα έχεις δει ότι φράουλες υπάρχουν πλέον όλο το χρόνο σε όλα τα μεγάλα
Σ/Μ.
Το toffee buttercream είναι μια βουτυρόκρεμα που γίνεται ή με καστανή ζάχαρη ή με καραμέλα γάλακτος ανάλογα τη συνταγή.
Στην ουσία είναι βουτυρόκρεμα με γεύση καραμέλας.
Μια και μου το θύμησες θα ανεβάσω κάποια στιγμή και μια τέτοια συνταγή για να τη δοκιμάσουμε.
Και να μην το ξεχάσω κάποια στιγμή δοκίμασε κι αυτό:
Αυτά από μένα.
Να έχεις μια όμορφη μέρα και καλό μήνα!
Α.
Γεια σου αλεξανδρα! Συγχαρητηρια για τη συγκεκριμενη συνταγη, η βουτηροκρεμα τελεια! Γενικα ομως οι συνταγες σου ειναι προχειρα γραμμενες και χωρις λεπτομερειες,με αποτελεσμα να μην βγαινουν οι συνταγες!
ΑπάντησηΔιαγραφήσυγνωμη μπορει καποιος να μου πει για ποσα καπκεικς ειναι αυτη η βουτυροκρεμα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή η συνταγή καλύπτει πολλά καπκεικς γιατί είναι μεγάλη σε ποσότητα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπολογίζω περίπου στα 30,ίσως και παραπάνω, αναλογα και τη ροζέτα που θα βγάλεις για το κάθε κεκάκι!
Καλή επιτυχία
Α.
καλησπέρα , θα ήθελα να μου πείτε αν ξέρετε πως γίνεται η βουτυρόκρεμα χωρίς τη σοκολάτα μόνο με βανίλια . επίσης πόσο σκληραίνει γιατί θέλω να την βάλω σαν επικάλυψη σε μια τούρτα παιδική -όπως μήπως είναι πάρα πολύ γλυκια και δεν θα τη φάνε τα παιδιά?
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμη βούτυροκρέμα! Και απλώνεται τέλεια σε τουρτες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΕΣ ΠΟΥ Μ´ΑΡΕΣΑΝ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΩ ΣΕ ΤΟΥΡΤΑ ΩΣ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ έτσι τη χρησιμοποιώ!Είναι ευγεστη και απλώνεται πολυ εύκολα!
Διαγραφή