Βιβλίο,τσάι και…τυροπιτάκια!!!
Υλικά
1/2 πακέτο μαργαρίνη
1/2 κούπας σπορέλαιο
400 γρ. φέτα
1/2 κούπας τριμμένο κασέρι
2 αβγά μέτρια
400-450 γρ.αλεύρι ανακατεμένο με
2 κ.γ. κοφτά baking powder
1 κ.γ. ρίγανη
3/4 κ.γ. αλάτι
σουσάμι για το πασπάλισμα
αβγό για το άλειμμα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τη μαργαρίνη,το λάδι και τα αβγά και ανακατεύουμε
καλά με σύρμα ή με το χέρι.
Προσθέτουμε τη φέτα,το κασέρι,το αλάτι και τη ρίγανη.
Τέλος,ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking και το ρίχνουμε και αυτό,
σιγά σιγά πάντα,στο μπολ με το μείγμα.
Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα απαλό ζυμαράκι που δεν κολλάει.
Φτιάχνουμε μπαλίτσες στο μέγεθος καρυδιού και αραδιάζουμε σε
αντικολλητικό ταψί.Τα πατάμε ελαφρά με το χέρι μας να πλατύνουν.
Με πινελάκι τα αλείφουμε με το αβγό,αφού το χτυπήσουμε πρώτα ελαφρά.
Πασπαλίζουμε με σουσαμάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180 βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω κάτω περίπου 20-25 λεπτά ή
μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα.
ΣΗΜ:Αντί για ρίγανη μπορούμε να βάλουμε σε ίση ποσότητα άλλο
μυρωδικό της αρεσκείας μας π.χ. άνηθο,δυόσμο κ.λ.π.
Αυτά τα τυροπιτάκια λιώνουν στο στομά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκιμάστε τα είναι υπέροχα!!!!
Μπράβο Αλεξάνδρα!
Ωραία ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφή