Σπιτικές νοστιμιές με άρωμα “μαμάς”!!!!
Υλικά
για 3 μερίδες
3 μπούτια από κοτόπουλο
1 κούπα πλιγούρι
3 κούπες ζωμό από το κοτόπουλο ή νερό
αλάτι,πιπέρι
50 γρ. περίπου ΒΙΤΑΜ
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βάζουμε το κοτόπουλο
να βράσει και να μαλακώσει.
Σε γάστρα βάζουμε το πλιγούρι,αφού το ξεπλένουμε πρώτα κάτω από άφθονο νερό.
Περνάμε το ζωμό μας από σουρωτήρι και μετράμε 3 κούπες.
Προσθέτουμε το ζωμό και τις μερίδες του κρέατος μέσα στη γάστρα.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο,το ΒΙΤΑΜ,αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζουμε τη γάστρα και μαγειρεύουμε το φαγητό σε προθερμασμένο
φούρνο στους 200 βαθμούς C,με αντιστάσεις πάνω κάτω,μέχρι να
μαλακώσουν τα υλικά μας και να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
Σερβίρουμε αμέσως!
ΣΗΜ:Τα υλικά της συνταγής μπορούν να προσαρμοστούν κάθε φορά,
ανάλογα με τα άτομα που πρόκειται να σερβίρουμε.
▼
Μμμμ τέλειο λατρεύω το κοτόπουλο αλλά και το πλιγούρι θα φτιαχτεί σύντομα.Να είσαι καλά καλή εβδομάδα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ πολύ ωραία συνταγή, απλούστατη και υγιεινή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έβαλα το βιταμάκι και πρόσθεσα λίγο παραπάνω ζωμό, για να προλάβει το κοτόπουλο να πάρει καλό χρώμα χωρίς να στεγνώσει εντελώς το πληγούρι.
Έγινε πεντανόστιμο, ευχαριστούμε πολύ