Υλικά
6 κ.σ. βούτυρο μαλακό
2 3/4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 αβγά
3/4 κούπας ζάχαρη
3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
άχνη για το πασπάλισμα(προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε τα αβγά με τη ζάχαρη σε μπολ και χτυπάμε με το μίξερ, μέχρι
να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε και χτυπάμε στο μείγμα και το βούτυρο.
Τέλος, κοσκινίζουμε μέσα στο μπολ με τα χτυπημένα υλικά το αλεύρι και
ανακατεύουμε ελαφρά με σπάτουλα, ίσα να ενωθεί με το υπόλοιπο μείγμα.
ΠΡΟΣΟΧΗ!Δεν ανακατεύουμε πολύ.
Τέλος, προσθέτουμε τα κυβάκια του μήλου και κάνουμε ένα τελευταίο,
ελαφρύ ανακάτεμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα με διαστάσεις 24x11 εκ. ή
σε στρόγγυλο ταψάκι με διάμετρο 20 εκ. στρωμένα με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς C σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις
πάνω κάτω για περίπου 50-60 ή 40-45 λεπτά αντίστοιχα για το κάθε ταψί.
Δοκιμάζουμε το κέικ βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαίρι.
Αν βγαίνει στεγνό, είναι έτοιμο!
Βγάζουμε από το φούρνο.Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.
Μεταφέρουμε το κέικ σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Αν θέλουμε, σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άχνη!
ΣΗΜ:Το μείγμα για το κέικ είναι σφιχτό, όμως μην σας προβληματίζει
έτσι πρέπει να είναι!
Πω πω φαίνεται τόσο αφράτο και λαχταριστό! Ό,τι πρέπει για το απογευματινό καφεδάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο έφτιαξα το Σάββατο. Δεν ξέρω αν έχει μείνει κανένα κομμάτι και για μένα. Το έφαγε ο άντρας μου σχεδόν μόλις το έβγαλα. Με τα βίας τον έπεισα να περιμένει 10 λεπτά να κρυώσει για να το ξεφορμάρω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια για την εύκολη και νόστιμη συνταγή.
Πολύ νόστιμο και πολύ έυκολο.
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ πολύ.
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΣΑΝ ΜΗΛΟΠΙΤΑ!!! ΑΠΛΑ ΤΟ ΕΨΗΣΑ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ 50 ΛΕΠΤΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟ! ΤΕΛΕΙΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνα θα πω φανταστικο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό είναι αλλά λίγο άγλυκο
ΑπάντησηΔιαγραφή