Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ρυζόγαλο με άρωμα λεμόνι

Ένα ρυζόγαλο όλο άρωμα!!!

DSC_0048

Υλικά
4 κούπες νερό
8 κ.σ. κοφτές ρύζι καρολίνα ή γλασέ
μια πρέζα αλάτι
4 κούπες γάλα φρέσκο
1/2 κούπας ζάχαρη
2 βανίλιες και ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κ.σ. κοφτές κορν φλάουλ
2 κ.σ. κρύο νερό


Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό με το αλάτι και το ρύζι σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει
καλά το τελευταίο.Όταν είναι έτοιμο το στραγγίζουμε.

DSC_0002

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη να διαλυθεί.

DSC_0003

Ρίχνουμε μέσα το βρασμένο ρύζι και ανακατεύουμε περιστασιακά,πάνω
σε χαμηλή φωτιά,περίπου 10-15 λεπτά.

DSC_0005

Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το κρύο νερό και τα προσθέτουμε
στην κατσαρόλα.

DSC_0006

Ρίχνουμε τις βανίλιες και το ξύσμα.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα
(θέλει περίπου 15-20 λεπτά ανάλογα τη φωτιά).

DSC_0007

Αδειάζουμε σε μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα.

DSC_0054

4 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!
    ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΟΥ. ΣΚΟΠΕΥΑ ΝΑ ΨΑΞΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΡΥΖΟΓΑΛΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ !!!!!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΦΙΛΙΑ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφαίρεσα το λεμόνι και τη βανίλια, και πρόσθεσα μαστίχα.
    Πασπάλισα με μοσχοκάρυδο, κανέλλα και γαρύφαλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρώτη φορά έκανα ρυζόγαλο και οφείλω να πω πως πέτυχε αφάνταστα. Το ξύσμα κάνει τη διαφορά. Ευχαριστώ πολύ για μια ακόμη ωραία συνταγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλεξανδρα μου εχω ενθουσιαστει με το μπλογκ σου!! Εφτιαξα κ τις 2 συνταγες σου με ρυζογαλο κ δεν μου πετυχε καμια!! Ειναι πολυ νοστιμο αλλα δεν επηξε!! Ακολουθησα κατα γραμμα τις οδηγιες σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή