Ένα ρυζόγαλο όλο άρωμα!!!
Υλικά
4 κούπες νερό
8 κ.σ. κοφτές ρύζι καρολίνα ή γλασέ
μια πρέζα αλάτι
4 κούπες γάλα φρέσκο
1/2 κούπας ζάχαρη
2 βανίλιες και ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κ.σ. κοφτές κορν φλάουλ
2 κ.σ. κρύο νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό με το αλάτι και το ρύζι σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει
καλά το τελευταίο.Όταν είναι έτοιμο το στραγγίζουμε.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη να διαλυθεί.
Ρίχνουμε μέσα το βρασμένο ρύζι και ανακατεύουμε περιστασιακά,πάνω
σε χαμηλή φωτιά,περίπου 10-15 λεπτά.
Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το κρύο νερό και τα προσθέτουμε
στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε τις βανίλιες και το ξύσμα.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα
(θέλει περίπου 15-20 λεπτά ανάλογα τη φωτιά).
Αδειάζουμε σε μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΟΥ. ΣΚΟΠΕΥΑ ΝΑ ΨΑΞΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΡΥΖΟΓΑΛΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ !!!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΦΙΛΙΑ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ !!!!!!
Αφαίρεσα το λεμόνι και τη βανίλια, και πρόσθεσα μαστίχα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠασπάλισα με μοσχοκάρυδο, κανέλλα και γαρύφαλλο.
Πρώτη φορά έκανα ρυζόγαλο και οφείλω να πω πως πέτυχε αφάνταστα. Το ξύσμα κάνει τη διαφορά. Ευχαριστώ πολύ για μια ακόμη ωραία συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλεξανδρα μου εχω ενθουσιαστει με το μπλογκ σου!! Εφτιαξα κ τις 2 συνταγες σου με ρυζογαλο κ δεν μου πετυχε καμια!! Ειναι πολυ νοστιμο αλλα δεν επηξε!! Ακολουθησα κατα γραμμα τις οδηγιες σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφή