Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Εύκολο ντοματόψωμο

Απίστευτο!!!

DSC_0001

Υλικά
200 γρ. αλεύρι + 2 κ.σ. επιπλέον
3 κ.γ. baking powder1 κ.γ. αλάτι
300 ml.γάλα πλήρες ή γιαούρτι
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
3 αβγά
1 1/2 κ.σ. πελτέ κοφτό
2 κ.σ. σπορέλαιο
60 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.γ. κοφτό ρίγανη
60 γρ. φέτα χοντροτριμμένη(προαιρετικά)

Εκτέλεση
Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι,το baking powder και το αλάτι.

DSC_0017

Διαλύουμε τον πελτέ στο γάλα.

DSC_0019

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το χυμό του λεμονιού,τα αβγά,το σπορέλαιο,
τη ρίγανη και το μείγμα του πελτέ.

DSC_0018

Ενώνουμε με το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε.

DSC_0020

 

DSC_0021

Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και την φέτα αν βάλουμε.
Ανακατεύουμε να πάνε παντού  στο μείγμα.

DSC_0022

Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα με διαστάσεις 24x11εκ.και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C με αντιστάσεις
πάνω κάτω για 55 λεπτά περίπου.

DSC_0023


Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και μεταφέρουμε
σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.

DSC_0002

ΣΗΜ:Όσο περισσέψει μπορούμε να το βάλουμε στην κατάψυξη
κλεισμένο καλά σε σακούλα τροφίμων.
Το μείγμα για το ντοματόψωμο είναι υδαρές.


DSC_0007

Συνταγή της Κατερίνας Δουλκέρη.

1 σχόλιο:

  1. Αλεξάνδρα καλησπέρα,
    Πέρασα να σε χαιρετήσω και να σου πω ότι το κεικ μήλου με σως σοκολάτας είναι απίθανο. Σε φιλώ κι εγώ και η μπεμπούλα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή