Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Μύδια σαγανάκι με μουστάρδα

Εξαιρετική μαγείρισσα και φίλη,η Νόπη,μοιράζεται σήμερα
μαζί μας ένα μεζεδάκι απίστευτης νοστιμιάς,που απαιτεί
μπόλικο ουζάκι και φυσικά καλή παρέα!!!

DSC_0061


Υλικά
500 γρ. μύδια σακούλας
1/3 κούπας ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον
5 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
2 κ.σ. κοφτές μουστάρδα
1/3 κούπας άσπρο κρασί
μαϊντανό ψιλοκομμένο
άνηθο ψιλοκομμένο
καυτερή πιπεριά σε ροδέλες(προαιρετικά)
300 γρ. φέτα τριμμένη στον τρίφτη ή στο χέρι  λεπτή


Εκτέλεση
Βάζουμε στο τηγάνι μας το λάδι να κάψει και προσθέτουμε τις φέτες
σκόρδου να σοταριστούν για λίγο.Προσθέτουμε τη μουστάρδα.
Ανακατεύουμε λίγο ακόμη.

DSC_0055

Ρίχνουμε στο τηγάνι τα μύδια και τα αφήνουμε για λίγο να σοταριστούν
μαζί με  τα άλλα υλικά.

DSC_0056

Σβήνουμε με το κρασί.

DSC_0057

Προσθέτουμε το μαϊντανό,αλάτι,πιπέρι και την πιπεριά αν χρησιμοποιήσουμε.

DSC_0058

Βράζουμε το σαγανάκι μας σε μέτρια φωτιά για πολύ λίγο και προσθέτουμε
το τυρί και τον άνηθο.Η όλη διαδικασία δεν πρέπει να κρατάει πάνω από
10 -12 λεπτά,για να μη γίνουν τα μύδια σκληρά

DSC_0059

Σερβίρουμε αμέσως.

DSC_0053

1 σχόλιο:

  1. Υπέροχη συνταγή! Συγχαρητήρια! Όσο για την εμφάνιση, εξαιρετική όπως πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή