Μυδομακάρονα!!!
Υλικά
350 γρ. μακαρόνια Νο 6 βρασμένα al dente
για τη σάλτσα
1 σακουλάκι μύδια πλυμένα και στραγγισμένα
1/2 κούπας λάδι
3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1 κον κασέ ή φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. πελτέ
1 μικρή πιπεριά κέρατο σε ροδέλες
1 καυτερή πιπεριά σε ροδέλες(προαιρετικά)
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι,πιπέρι
1 σφηνάκι λευκό κρασί
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο και τις πιπεριές.
Προσθέτουμε το κον κασέ ή τη φρέσκια ντομάτα,την κέτσαπ και τον πελτέ.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν και να εξατμιστούν τα υγρά.
Ρίχνουμε στη σάλτσα τα μύδια,μόλις πάρουν βράση σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το οινόπνευμα και προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι,
μαϊντανό.Βράζουμε σε μέτρια φωτιά,για πολύ λίγο,5 με 7 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά,προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μακαρόνια και
ανακατεύουμε να πάει η σάλτσα παντού.
▼
Αγαπημένη μακαρανάδα θαλασσινών! Μα με ότι και να μου βάλετε μέσα :-)))
ΑπάντησηΔιαγραφή