Κλασικό και αξεπέραστο!!!
Υλικά
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
450 γρ. ζάχαρη
4 αβγά
20 γρ. baking powder
250 γρ. φρέσκο γάλα
250 ml. σπορέλαιο
20 γρ. κακάο
μια πρέζα αλάτι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ αβγά με ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή
ταχύτητα για λίγο.
Προσθέτουμε στο μείγμα όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε να ενωθούν.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα με διάμετρο 25 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω κάτω για περίπου μία ώρα ή ώσπου να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι
αν το βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει
εντελώς.
Σερβίρεται σκέτο πασπαλισμένο με άχνη ή γλάσο σοκολάτας.
α ρε Αλεξάνδρα με τις ωραιες φωτο.
ΑπάντησηΔιαγραφήαπορία.. πως φουσκώνει έτσι ομοιομορφα, χωρίς να κάνει βουναλάκι, οπως συνήθως κάνουν τα δικά μου κέικ?
φιλιά, φωτεινή θεσσαλονίκη
Φωτεινή μου αυτό το συγκεκριμένο φουσκώνει έτσι δεν κάνω κάτι ιδιαίτερο.Τα άλλα κέικς κι εμένα μου κάνουν βουναλάκιδεν είσαι μόνη σου :))
ΔιαγραφήΚαλό Σ/Κ από μένα κούκλα μου φιλάκια πολλά,
Α.
Αλεξάνδρα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίχα καιρό να ασχοληθώ με τη κουζίνα μου,
λίγο η ζέστη ,λίγο το 2 χρονών τερατάκι μου
όμως επανήλθα με αυτό το κέικ!
Ότι και να πω γι αυτό το κέικ είναι λίγο!
Είναι ελαφρύ,πανεύκολο και αφρός!!
ΥΠΕΡΟΧΟ!
Γεια σου γλυκούλα μου!!!
ΔιαγραφήΤι μου κάνεις!!!!
Χάρηκα απίστευτα που σου άρεσε το κέικ!!!!!
Καλοφάγωτο κορίτσι μου :-)
Φιλάκια πολλά
και να περνάς να τα λέμε....
Εφτιαξα τη μιση δοση (δεν ειχα αρκετη ζαχαρη στο σπιτι...) και χρειαστηκε 45 λεπτα ψησιμο.....ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΗΑΝΧ!!!!!!
πανεύκολο, αφράτο και φουσκώνει ομοιόμορφα!!!! Με έκανες να πιστέψω ότι έγινα φανταστική ζαχαροπλάστης!! Ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠανεύκολο .. Το καλύτερο κέικ που έχω φάει !!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφή