Ένα και να …κέικ!!!
Υλικά
1/2 κούπας καλό σπορέλαιο ή ελαιόλαδο ελαφρύ
3 αβγά
1 1/2 κούπας αλεύρι
3 κ.γ. baking powder
1/2 κούπας γάλα
250 γρ. κίτρινα τυριά
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 κούπας λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κούπα ελιές σε φετάκια
1 κ.γ. ρίγανη
2 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης ή αμύγδαλα
3/4 κ.γ. κοφτό αλάτι και λίγο πιπέρι προαιρετικά
λίγο αλεύρι και λίγο βούτυρο για τη φόρμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε με το μίξερ τα αβγά με το λάδι να αφρατέψουν.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking και το προσθέτουμε εναλλάξ
με το γάλα στο μείγμα των αβγών ανακατεύοντας με σύρμα.
Προσθέτουμε τα τυριά και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε να ενωθούν.
Αλευροβουτυρώνουμε μια αντικολλητική φόρμα 25x11 εκ. και αδειάζουμε
μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω κάτω,για περίπου 50 λεπτά.
Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Συνταγή της κ. Ντούζου.
Καλώς σε βρίσκω Αλεξάνδρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις τροποποίησα αυτή σου την συνταγή http://magyreuontas.blogspot.gr/2012/10/blog-post_25.html#.UuVpPRBYnIU με τον τρόπο που αναφέρεις σε αυτό το κέικ.
Και με μια μικρή παρατυπία ακόμη, γιατί δυστυχώς η ποσότητα ηλιελαίου δεν επαρκούσε, αντικατέστησα με ελαιόλαδο.
Αυτή τη στιγμή βέβαια ψήνεται, αλλά έχω την αίσθηση ότι θα γίνει καλό.
Να είσαι καλά και καλή συνέχεια στα εξαιρετικά σου μαγειρέματα.
αγαπητή μου αλεξάνδρα, είμαι καινούργια στο μπλόκ σου και χαίρομαι πολύ που σε γνωρίζω. Είμαι κι εγώ λάτρης της μαγειρικής και μου αρέσουν πολύ οι συνταγές σου από όσο μπόρεσα να δώ. Θα τα λέμε λοιπόν συχνά. Φιλάκια..
ΑπάντησηΔιαγραφή