Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Αλμυρό κέικ με γεύση πίτσας

Ένα και να …κέικ!!!

DSC_0020

Υλικά
1/2 κούπας καλό σπορέλαιο ή ελαιόλαδο ελαφρύ
3 αβγά
1 1/2 κούπας αλεύρι
3 κ.γ. baking powder
1/2 κούπας γάλα
250 γρ. κίτρινα τυριά
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 κούπας λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κούπα ελιές σε φετάκια
1 κ.γ. ρίγανη
2 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης ή αμύγδαλα
3/4 κ.γ. κοφτό αλάτι και λίγο πιπέρι προαιρετικά

λίγο αλεύρι και λίγο βούτυρο για τη φόρμα

Εκτέλεση
Χτυπάμε με το μίξερ τα αβγά με το λάδι να αφρατέψουν.



DSC_0011

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking και το προσθέτουμε εναλλάξ
με το γάλα στο μείγμα των αβγών ανακατεύοντας με σύρμα.

DSC_0014

Προσθέτουμε τα τυριά και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε να ενωθούν.

DSC_0016

Αλευροβουτυρώνουμε μια αντικολλητική φόρμα 25x11 εκ. και  αδειάζουμε
μέσα το μείγμα.

DSC_0019

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω κάτω,για περίπου 50 λεπτά.
Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.

DSC_0030

Συνταγή της κ. Ντούζου.

2 σχόλια:

  1. Καλώς σε βρίσκω Αλεξάνδρα.
    Μόλις τροποποίησα αυτή σου την συνταγή http://magyreuontas.blogspot.gr/2012/10/blog-post_25.html#.UuVpPRBYnIU με τον τρόπο που αναφέρεις σε αυτό το κέικ.
    Και με μια μικρή παρατυπία ακόμη, γιατί δυστυχώς η ποσότητα ηλιελαίου δεν επαρκούσε, αντικατέστησα με ελαιόλαδο.
    Αυτή τη στιγμή βέβαια ψήνεται, αλλά έχω την αίσθηση ότι θα γίνει καλό.
    Να είσαι καλά και καλή συνέχεια στα εξαιρετικά σου μαγειρέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αγαπητή μου αλεξάνδρα, είμαι καινούργια στο μπλόκ σου και χαίρομαι πολύ που σε γνωρίζω. Είμαι κι εγώ λάτρης της μαγειρικής και μου αρέσουν πολύ οι συνταγές σου από όσο μπόρεσα να δώ. Θα τα λέμε λοιπόν συχνά. Φιλάκια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή