Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Κουλούρια Θεσσαλονίκης 2

Από τη συμπρωτεύουσα με αγάπη!!! 

DSC_0071

Υλικά
1/2 κούπας νερό χλιαρό
1 φακελάκι ξερή μαγιά (9 γρ.)
2-3 κ.σ. αλεύρι
50 γρ. ζάχαρη
100 ml. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κούπας χλιαρό νερό
400-450 γρ. περίπου αλεύρι

σουσάμι για το τύλιγμα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μικρό μπολάκι τα 3 πρώτα υλικά και ανακατεύουμε
καλά να γίνει ένας χυλός.
Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά μέχρι να αρχίσει να σχηματίζει
αφρό στην επιφάνεια.

DSC_0001

Στο μεταξύ βάζουμε σε μπολ 400 γρ. από το αλεύρι και
προσθέτουμε μέσα τη ζάχαρη,

DSC_0002

το ελαιόλαδο,το αλάτι,

DSC_0003

το χλιαρό νερό και το μείγμα της μαγιάς που στο μεταξύ έχει
φουσκώσει.

DSC_0004

DSC_0005


DSC_0006

Ζυμώνουμε ελαφρά όλα τα υλικά και αν χρειαστεί προσθέτουμε
επιλέον αλεύρι μέχρι να πάρουμε μια ζύμη απαλή που να μην
κολλάει.

DSC_0007

Αφήνουμε σκεπασμένο το μπολ με τη ζύμη για 30 λεπτά σε
ζεστό περιβάλλον περιμένοντας να φουσκώσει.

DSC_0013

Όταν είναι έτοιμο το ζυμάρι μας το χωρίζουμε σε μπάλες,12 μικρές ή 6 μεγάλες.
Ό,τι προτιμάτε!

DSC_0015

Ανοίγουμε κάθε μπάλα σε κορδόνι και βρέχοντας ένα πινελάκι το περνάμε με νερό.

DSC_0014

Κλείνουμε το κορδόνι σχηματίζοντας κύκλο και το περνάμε 
από σουσάμι να καλυφθεί καλά.

 DSC_0016

Αραδιάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 220 βαθμούς για 15-20 λεπτά ή ώσπου να πάρουν χρώμα.

DSC_0017

Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.


DSC_0058

Όσα δεν καταναλώσουμε μπορούμε να τα φυλάξουμε κλείνοντάς τα καλά σε
σακούλα τροφίμων στην κατάψυξη.
  
DSC_0063
Από τη φίλη Γεωργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου