Ένα φανταστικό φρουτένιο κέικ λίγο πριν
πούμε αντίο στο καλοκαίρι για φέτος!
Υλικά
250 γρ. βούτυρο μαλακό
250 γρ. ζάχαρη
4 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από ένα λεμόνι
1 βανίλια
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 μικρά ακαθάριστα νεκταρίνια κομμένα σε κύβους
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 4 λεπτά στη δυνατή
ταχύτητα του μίξερ.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Ρίχνουμε στο μπολ το ξύσμα και τη βανίλια.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ενσωματώνουμε χωρίς να
παραχτυπήσουμε το μείγμα.
Προσθέτουμε και τους κύβους του φρούτου.Ανακατεύουμε
με σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα 30x 12 εκ. καλά βουτυρωμένη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για περίπου
55 λεπτά με μία ώρα.Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο.
Το αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και το βγάζουμε σε σχάρα
να κρυώσει εντελώς.
Αν θέλουμε,πριν σερβίρουμε,πασπαλίζουμε με άχνη.
ΣΗΜ:Το κέικ γίνεται νοστιμότερο όσο στέκεται.
Μπορούμε αντί για νεκταρίνια να βάλουμε αχλάδια ή ροδάκινα.
πούμε αντίο στο καλοκαίρι για φέτος!
Υλικά
250 γρ. βούτυρο μαλακό
250 γρ. ζάχαρη
4 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από ένα λεμόνι
1 βανίλια
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 μικρά ακαθάριστα νεκταρίνια κομμένα σε κύβους
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 4 λεπτά στη δυνατή
ταχύτητα του μίξερ.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Ρίχνουμε στο μπολ το ξύσμα και τη βανίλια.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ενσωματώνουμε χωρίς να
παραχτυπήσουμε το μείγμα.
Προσθέτουμε και τους κύβους του φρούτου.Ανακατεύουμε
με σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα 30x 12 εκ. καλά βουτυρωμένη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για περίπου
55 λεπτά με μία ώρα.Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο.
Το αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και το βγάζουμε σε σχάρα
να κρυώσει εντελώς.
Αν θέλουμε,πριν σερβίρουμε,πασπαλίζουμε με άχνη.
ΣΗΜ:Το κέικ γίνεται νοστιμότερο όσο στέκεται.
Μπορούμε αντί για νεκταρίνια να βάλουμε αχλάδια ή ροδάκινα.
Υπέροχο, αφράτο μυρωδάτο κεικ...θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω άλλα φρούτα όπως βερύκοκα ή μήλα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια Αλεξάνδρα.
Χρύσα
Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε το κέικ.
ΔιαγραφήΑν δεις γράφω ότι το έχω δοκιμάσει με αχλάδι και ροδάκινο 2 πανω-κάτω ίδια φρούτα,στο περίπου πάντα,με αυτά για τα οποία με ρωτάς,οπότε γιατί να μη γίνεται να το φτιάξεις με μήλα ή βερύκοκα;
Καλό απόγευμα από μένα,
Αλεξάνδρα
Τοσο αφρατο, τοσο φουσκωτο, τοσο μυρωδενιο, τοσο γευστικο, τοσο χαρουμενο κεκακι Αλεξανδρα μου γλυκια! Σε βυθιζει στο κατακαλοκαιρο! Υπεροχο! Αχ κριμα που τελειωσε τοσο γρηγορα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ version μου ηταν με ροδακινακια, αφου καθαρισα τις φλουδες τους.
Σε φιλω πολυ πολυυυ! Εβιτα
Εξαιρετικό κέικ, το έκανα με νεκταρίνια και στο τέλος πρόσθεσα 50 γρ. νιφάδες σοκολάτας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλικά,
Ερμιόνη
Μοσχομύρισε όλο το σπίτι!!! Φοβερό το κέικ, αφράτο και πεντανόστιμο! εγώ έβαλα και ροδάκινα και νεκταρίνια, με τις φλούδες τους όμως, και σε μεγαλύτερη ποσότητα. Βγήκε φοβερό! Ράνια
ΑπάντησηΔιαγραφή