Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Σκορδομακάρονα 2

Μακαρόνι…οι πτωχοί τω πνεύματι!!!
DSCN0016_thumb3 

Υλικά
6-8 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ολόκληρες ή στην πρέσα
1/2 κ.γ. αλάτι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.γ. χυμό λεμονιού
1/4 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι για το πασπάλισμα

1 πακέτο μακαρόνια βρασμένα σε αύθονο νερό με
1 κ.σ. ελαιόλαδο και
1 κ.σ. αλάτι

Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε ευρύχωρο σκεύος τις 5-7 από τις σκελίδες του σκόρδου
(ολόκληρες ή περασμένες από την πρέσα,όπως μας αρέσει)
σε 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο και το 1/2 κ.γ. αλάτι.
Όταν πάρει χρώμα το σκορδάκι κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά
(αν έχουμε βάλει ολόκληρο το σκόρδο το αφαιρούμε και κρατάμε
το αρωματισμένο λάδι).

DSCN0011

Βράζουμε τα μακαρόνια μας στο νερό με το λάδι και το αλάτι.

DSCN0009

Τα σουρώνουμε και κρατάμε 3/4 κούπας από το νερό τους.
Βάζουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα με το αρωματισμένο λάδι.
Προσθέτουμε το μαϊντανό,το χυμό λεμόνι,την πάπρικα,τις άλλες
3 κ.σ. ελαιόλαδο (ωμό) και την τελευταία σκελίδα σκόρδο περασμένη
από την πρέσα.

DSCN0015

Τέλος,προσθέτουμε 1/2 κούπας από το νερό των μακαρονιών
που έχουμε κρατήσει.
Ανακατεύουμε τα μακαρόνια καλά,χωρίς να τα ταλαιπωρήσουμε.
Αν χρειαστεί,προσθέτουμε λίγο ακόμη από το νερό των μακαρονιών.

DSCN0017

Σερβίρουμε αμέσως,πασπαλισμένα με μπόλικο τυράκι της επιλογής μας.
Απλά υπέροχα!

DSCN0019_thumb5

1 σχόλιο:

  1. Σήμερα η κόρη μου μαγείρεψε τα σκορδομακάρονα σου Αλεξάνδρα μου!!!
    Και θέλω να ομολογήσω ότι μας άρεσαν τρελά!!!
    Αλεξάνδρα, εκτός αυτού, νιώθω πολύ περήφανη γιατί τα πέτυχε άριστα!!!!
    Φιλιά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή