Μη χαλάς τη ζαχαρένια
σου!
Υλικά
1/2 κούπας βούτυρο
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι κοσκινισμένο
1 κ.γ. baking powder
1 πρέζα αλάτι
2 αβγά
6-7 νεκταρίνια καθαρισμένα από τη φλούδα και κομμένα σε φέτες ανακατεμένα με
1 κ.γ. χυμό λεμονιού και
μια πρέζα ζάχαρη (μόνο αν δεν είναι αρκετά γλυκά)
άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα νεκταρίνια και τα ανακατεύουμε με το
λεμόνι και τη ζάχαρη,αν αυτή είναι απαραίτητη.
Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε
καλά να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αλεύρι,το baking,το αλάτι και τα αβγά.
Χτυπάμε να ενωθούν καλά μεταξύ τους.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί με διάμετρο
25 εκ.
Αραδιάζουμε στην επιφάνεια του κέικ τα κομμένα φρούτα
και ρίχνουμε και τους χυμούς που έχει μέσα το μπολ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για
περίπου 50-60 λεπτά,μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά.
Αν θέλουμε μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο,έτσι είναι πολύ πιο νόστιμο και
δροσερό.
Κόβουμε σε κομμάτια,πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε μπορούμε να το συνοδεύσουμε και με λίγη χτυπημένη σαντιγί.
Είναι ένα γλυκό εξαιρετικό και πολύ ελαφρύ.
Φυσικά μπορούμε αντί για νεκταρίνια να χρησιμοποιήσουμε ροδάκινα.
Υλικά
1/2 κούπας βούτυρο
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι κοσκινισμένο
1 κ.γ. baking powder
1 πρέζα αλάτι
2 αβγά
6-7 νεκταρίνια καθαρισμένα από τη φλούδα και κομμένα σε φέτες ανακατεμένα με
1 κ.γ. χυμό λεμονιού και
μια πρέζα ζάχαρη (μόνο αν δεν είναι αρκετά γλυκά)
άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα νεκταρίνια και τα ανακατεύουμε με το
λεμόνι και τη ζάχαρη,αν αυτή είναι απαραίτητη.
Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε
καλά να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αλεύρι,το baking,το αλάτι και τα αβγά.
Χτυπάμε να ενωθούν καλά μεταξύ τους.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί με διάμετρο
25 εκ.
Αραδιάζουμε στην επιφάνεια του κέικ τα κομμένα φρούτα
και ρίχνουμε και τους χυμούς που έχει μέσα το μπολ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για
περίπου 50-60 λεπτά,μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά.
Αν θέλουμε μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο,έτσι είναι πολύ πιο νόστιμο και
δροσερό.
Κόβουμε σε κομμάτια,πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε μπορούμε να το συνοδεύσουμε και με λίγη χτυπημένη σαντιγί.
Είναι ένα γλυκό εξαιρετικό και πολύ ελαφρύ.
Φυσικά μπορούμε αντί για νεκταρίνια να χρησιμοποιήσουμε ροδάκινα.
Καλημέρα!!...Μποροεί να χρησιμοποιηθεί και κομπόστα ροδακινο ή βερύκοκο οταν δεν υπάρχουν νεκταρινια ή δεν θα βγει τόσο καλό το αποτέλεσμα όσο αυτό που παρουσιάζετε;....Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση σας
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα καλή μου φίλη.
ΔιαγραφήΑν έχεις στραγγίσει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τα φρούτα δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα να φτιάξεις το παραπάνω γλυκό,ωστόσο ρίξεις μια ματιά και σ'αυτήν εδώ τη συνταγή επίσης εξαιρετική πίστεψε με!
http://magyreuontas.blogspot.gr/2012/07/blog-post_1359.html
Καλή συνέχεια από μένα,
Α.
Μιαμ μιαμ!
ΔιαγραφήΜόλις βγήκε από το φούρνο μοσχομυριστό και αφράτο!!!!