Μοσχοβόλησε
βανίλια!!!
Υλικά
1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη
1 1/2 κούπας ζάχαρη
3 αβγά ολόκληρα
2 κροκάδια
1-2 βανίλιες
5 κ.σ. γάλα
λίγο παραπάνω από 1 1/2 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αβγά.
Προσθέτουμε τις βανίλιες,το γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμα.
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι,ανακατεύοντας συνέχεια με κουτάλι.
Προσθέτουμε τόσο αλεύρι,όσο χρειάζεται για να ξεκολλάει
η ζύμη από τα χέρια και από τα τοιχώματα του μπολ.
Ανοίγουμε κορόνια και πλάθουμε κουλουράκια σε ό,τι σχέδιο θέλουμε.
Αραδιάζουμε σε ταψί και αλείφουμε με ασπράδι αβγού.
Πασπαλίζουμε ή βουτάμε τα κουλουράκια σε σουσάμι,
ανάλογα με το αν θέλουμε πολύ ή λίγο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 175 βαθμούς για 15-20
λεπτά περίπου,μέχρι να ροδίσουν όμορφα από επάνω.
Τα βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά και τα φυλάσσουμε σε κουτί
μπισκότων.
Υλικά
1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη
1 1/2 κούπας ζάχαρη
3 αβγά ολόκληρα
2 κροκάδια
1-2 βανίλιες
5 κ.σ. γάλα
λίγο παραπάνω από 1 1/2 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αβγά.
Προσθέτουμε τις βανίλιες,το γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμα.
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι,ανακατεύοντας συνέχεια με κουτάλι.
Προσθέτουμε τόσο αλεύρι,όσο χρειάζεται για να ξεκολλάει
η ζύμη από τα χέρια και από τα τοιχώματα του μπολ.
Ανοίγουμε κορόνια και πλάθουμε κουλουράκια σε ό,τι σχέδιο θέλουμε.
Αραδιάζουμε σε ταψί και αλείφουμε με ασπράδι αβγού.
Πασπαλίζουμε ή βουτάμε τα κουλουράκια σε σουσάμι,
ανάλογα με το αν θέλουμε πολύ ή λίγο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 175 βαθμούς για 15-20
λεπτά περίπου,μέχρι να ροδίσουν όμορφα από επάνω.
Τα βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά και τα φυλάσσουμε σε κουτί
μπισκότων.
Ένα έχω να πω:είναι τα πιο νόστιμα κουλουράκια που έχω δοκιμάσει!Όσες φορές τα έχω φτιάξει δεν έχουν μείνει για περισσότερο από 48 ώρες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή