Εδώ
ζαχαροπλαστείο!!!
Υλικά4 περίπου κούπες φρούτα:
κεράσια χωρίς κουκούτσι,ολόκληρα
ή φράουλες ολόκληρες ή κομμένες σε φέτες
για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
για το παντεσπάνι
3 αβγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι
για την κρέμα
1 δόση κρέμας κάστερ πάουντερ φτιαγμένη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
για το τζελ
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1-2 βανίλιες
Εκτέλεση
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρολάκι και τα βράζουμε
για 5 λεπτά (μετράμε από την ώρα που αρχίζει να βράζει το μείγμα).
Αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι σε μπολ και χτυπάμε
4 λεπτά με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη ταρτιέρα 25 εκ. και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-30 λεπτά περίπου.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες.
Με ένα κομμάτι βούτυρο που το τρυπάμε με ένα πιρούνι
περνάμε απαλά την επιφάνεια της κρέμας για να μην πιάσει
κρούστα και για να νοστιμίσει.
Αν θέλουμε,παραλείπουμε αυτό το στάδιο και απλά καλύπτουμε την
κρέμα με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το τζελ κάλυψης των φρούτων.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό σκεύος και βράζουμε το μείγμα
μέχρι να πήξει.
Αφήνουμε και το τζελ να κρυώσει.
Όταν είναι έτοιμο το παντεσπάνι και έχει κρυώσει καλά,το
σιροπιάζουμε με το επίσης κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε να το τραβήξει όλο.Στη συνέχεια
αδειάζουμε επάνω την κρύα κρέμα.
Απλώνουμε επάνω στην κρέμα τα φρούτα που έχουμε επιλέξει.
Καλύπτουμε με το τζελ και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για
αρκετές ώρες να κρυώσει πολύ καλά!
Είναι προτιμότερο να φτιάξουμε το γλυκό από την προηγούμενη και να το
κόψουμε την επόμενη.
ΣΗΜ:Το γλυκό γίνεται πολύ καλύτερο αν τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσουμε
είναι νόστιμα.
Γι’ αυτό προσπαθούμε να διαλέξουμε ό,τι καλύτερο.
Φυσικά μπορούμε να φτιάξουμε το γλυκό και σε ταψάκι αντί για ταρτιέρα και
βέβαια όταν τα κεράσια ή οι φράουλες δεν είναι της εποχής,μπορούμε να
βάλουμε φρούτα ή ποικιλία φρούτων από κομπόστα.
Υλικά4 περίπου κούπες φρούτα:
κεράσια χωρίς κουκούτσι,ολόκληρα
ή φράουλες ολόκληρες ή κομμένες σε φέτες
για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
για το παντεσπάνι
3 αβγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι
για την κρέμα
1 δόση κρέμας κάστερ πάουντερ φτιαγμένη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
για το τζελ
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1-2 βανίλιες
Εκτέλεση
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρολάκι και τα βράζουμε
για 5 λεπτά (μετράμε από την ώρα που αρχίζει να βράζει το μείγμα).
Αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι σε μπολ και χτυπάμε
4 λεπτά με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη ταρτιέρα 25 εκ. και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-30 λεπτά περίπου.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες.
Με ένα κομμάτι βούτυρο που το τρυπάμε με ένα πιρούνι
περνάμε απαλά την επιφάνεια της κρέμας για να μην πιάσει
κρούστα και για να νοστιμίσει.
Αν θέλουμε,παραλείπουμε αυτό το στάδιο και απλά καλύπτουμε την
κρέμα με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το τζελ κάλυψης των φρούτων.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό σκεύος και βράζουμε το μείγμα
μέχρι να πήξει.
Αφήνουμε και το τζελ να κρυώσει.
Όταν είναι έτοιμο το παντεσπάνι και έχει κρυώσει καλά,το
σιροπιάζουμε με το επίσης κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε να το τραβήξει όλο.Στη συνέχεια
αδειάζουμε επάνω την κρύα κρέμα.
Απλώνουμε επάνω στην κρέμα τα φρούτα που έχουμε επιλέξει.
Καλύπτουμε με το τζελ και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για
αρκετές ώρες να κρυώσει πολύ καλά!
Είναι προτιμότερο να φτιάξουμε το γλυκό από την προηγούμενη και να το
κόψουμε την επόμενη.
ΣΗΜ:Το γλυκό γίνεται πολύ καλύτερο αν τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσουμε
είναι νόστιμα.
Γι’ αυτό προσπαθούμε να διαλέξουμε ό,τι καλύτερο.
Φυσικά μπορούμε να φτιάξουμε το γλυκό και σε ταψάκι αντί για ταρτιέρα και
βέβαια όταν τα κεράσια ή οι φράουλες δεν είναι της εποχής,μπορούμε να
βάλουμε φρούτα ή ποικιλία φρούτων από κομπόστα.
τι να πω...τελεια και τοσο δροσερη!!! Βαρεθηκες να το ακους αλλα για μια ακομη φορα θα σου το ξαναπω Μπραβο σου κοριτσαρα μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλενη
Συγχαρητηρια για τις υπεροχες και ομολογουμενως επιτυχημενες στην πραξη συνταγες.Aλεξανδρα,πρεσβευεις αριστα τον ορισμο,γευστικη πανδαισια...
ΑπάντησηΔιαγραφήΟΡΥΜΑΓΔΟΣ ΥΠΕΡΟΧΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ,ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ... ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ...
ΑπάντησηΔιαγραφή