Απλά
τέλειο!!!!!
Υλικά
1 πακέτο κανταΐφι1/2 φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα
3 φλυτζάνια του τσαγιού κρέμα ζαχαροπλαστικής120 γρ. ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα
κερασάκια μαρασκίνο για το ντεκόρ
για το σιρόπι
3 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού νερό
1 ξυλάκι κανέλα
για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
6 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ ή νισεστέ ή αλεύρι
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
4 κρόκους
2 φλυτζάνια του τσαγιού γάλα
ΕκτέλεσηΧωρίζουμε το κανταΐφι σε 12 μερίδες.
Στρώνουμε την κάθε μερίδα σε φόρμες για muffins των 10 εκ.,
προσπαθώντας να σχηματίσουμε φωλιές.
Βουτυρώνουμε καλά με ένα πινελάκι.Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο
και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου,μέχρι να ροδίσουν.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε κατσαρόλα
και βράζουμε για 10 λεπτά(από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός).
Ετοιμάζουμε την κρέμα.Ανακατεύουμε αλεύρι,ζάχαρη και κρόκους
σε κατσαρόλα επάνω σε χαμηλή φωτιά.Προσθέτουμε τα 2 φλυτζάνια
γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα μας.
Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη,μέχρι τη στιγμή που θα τη χρησιμοποιήσουμε.
Όταν ροδίσει καλά το κανταΐφι μας,το βγάζουμε από το φούρνο.
Σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι,ρίχνοντάς το κουταλιά-κουταλιά
επάνω στο κάθε κανταΐφι χωριστά.
Συμπληρώνουμε με την κρέμα μας.Μοιράζουμε ίση ποσότητα σε όλα τα κανταΐφάκια.
Πασπαλίζουμε με μπόλικο ινδοκάρυδο και στολίζουμε με κερασάκια μαρασκίνο.
Η συνταγή είναι από παλιό βιβλίο συνταγών γνωστής εταιρείας προϊόντων ζύμης.
Υλικά
1 πακέτο κανταΐφι1/2 φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα
3 φλυτζάνια του τσαγιού κρέμα ζαχαροπλαστικής120 γρ. ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα
κερασάκια μαρασκίνο για το ντεκόρ
για το σιρόπι
3 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού νερό
1 ξυλάκι κανέλα
για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
6 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ ή νισεστέ ή αλεύρι
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
4 κρόκους
2 φλυτζάνια του τσαγιού γάλα
ΕκτέλεσηΧωρίζουμε το κανταΐφι σε 12 μερίδες.
Στρώνουμε την κάθε μερίδα σε φόρμες για muffins των 10 εκ.,
προσπαθώντας να σχηματίσουμε φωλιές.
Βουτυρώνουμε καλά με ένα πινελάκι.Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο
και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου,μέχρι να ροδίσουν.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε κατσαρόλα
και βράζουμε για 10 λεπτά(από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός).
Ετοιμάζουμε την κρέμα.Ανακατεύουμε αλεύρι,ζάχαρη και κρόκους
σε κατσαρόλα επάνω σε χαμηλή φωτιά.Προσθέτουμε τα 2 φλυτζάνια
γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα μας.
Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη,μέχρι τη στιγμή που θα τη χρησιμοποιήσουμε.
Όταν ροδίσει καλά το κανταΐφι μας,το βγάζουμε από το φούρνο.
Σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι,ρίχνοντάς το κουταλιά-κουταλιά
επάνω στο κάθε κανταΐφι χωριστά.
Συμπληρώνουμε με την κρέμα μας.Μοιράζουμε ίση ποσότητα σε όλα τα κανταΐφάκια.
Πασπαλίζουμε με μπόλικο ινδοκάρυδο και στολίζουμε με κερασάκια μαρασκίνο.
Η συνταγή είναι από παλιό βιβλίο συνταγών γνωστής εταιρείας προϊόντων ζύμης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου