Κι αν σου κάτσει το φλουρί……
Υλικά
200 γρ. βούτυρο καλής ποιότητας
1 κούπα ζάχαρη
3 αβγά
1/2 κούπας γάλα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. baking powder
100 γρ. καρύδια χοντροαλεσμένα
1/2 κούπας δαμάσκηνα αποξηραμένα σε κομμάτια
1/2 κούπας βερίκοκα “ “
1/2 κούπας σταφίδες μουλιασμένες σε
2 κ.σ. κονιάκ
για το γλάσο σοκολάτας
100 γρ. κουβερτούρα
120 γρ. σοκολάτα γάλακτος
80 ml.γάλα
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο κονιάκ.
Ετοιμάζουμε τα καρύδια και τα φρούτα.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ για 10 περίπου λεπτά να αφρατέψει καλά.
Προσθέτουμε τα αβγά και χτυπάμε να ενωθούν.
Ρίχνουμε στο μείγμα το γάλα και το ξύσμα από το πορτοκάλι και χτυπάμε.
Τέλος προσθέτουμε και χτυπάμε το αλεύρι που έχουμε στο μεταξύ ανακατέψει με το
baking powder.
Αδειάζουμε μέσα στο μπολ τα αποξηραμένα φρούτα και τα καρύδια.
Κάνουμε ένα ανακάτεμα απαλά με μια σπάτουλα.
Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι με διάμετρο 30 εκ. και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 175 βαθμούς C περίπου 50-55 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο το κέικ,φτιάχνουμε το γλάσο μας βάζοντας σε μπεν μαρί
όλα τα υλικά.
Ανακατεύουμε να λιώσουν οι σοκολάτες και να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Απλώνουμε πάνω στο κέικ και αφήνουμε να στερεοποιηθεί.
Στολίζουμε περαιτέρω,αν θέλουμε να παρουσιάσουμε το κέικ σαν βασιλόπιτα.
Καλές γιορτές!!!
Η συνταγή είναι από παλιά τηλεοπτική εκπομπή.
Υλικά
200 γρ. βούτυρο καλής ποιότητας
1 κούπα ζάχαρη
3 αβγά
1/2 κούπας γάλα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. baking powder
100 γρ. καρύδια χοντροαλεσμένα
1/2 κούπας δαμάσκηνα αποξηραμένα σε κομμάτια
1/2 κούπας βερίκοκα “ “
1/2 κούπας σταφίδες μουλιασμένες σε
2 κ.σ. κονιάκ
για το γλάσο σοκολάτας
100 γρ. κουβερτούρα
120 γρ. σοκολάτα γάλακτος
80 ml.γάλα
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο κονιάκ.
Ετοιμάζουμε τα καρύδια και τα φρούτα.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ για 10 περίπου λεπτά να αφρατέψει καλά.
Προσθέτουμε τα αβγά και χτυπάμε να ενωθούν.
Ρίχνουμε στο μείγμα το γάλα και το ξύσμα από το πορτοκάλι και χτυπάμε.
Τέλος προσθέτουμε και χτυπάμε το αλεύρι που έχουμε στο μεταξύ ανακατέψει με το
baking powder.
Αδειάζουμε μέσα στο μπολ τα αποξηραμένα φρούτα και τα καρύδια.
Κάνουμε ένα ανακάτεμα απαλά με μια σπάτουλα.
Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι με διάμετρο 30 εκ. και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 175 βαθμούς C περίπου 50-55 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο το κέικ,φτιάχνουμε το γλάσο μας βάζοντας σε μπεν μαρί
όλα τα υλικά.
Ανακατεύουμε να λιώσουν οι σοκολάτες και να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Απλώνουμε πάνω στο κέικ και αφήνουμε να στερεοποιηθεί.
Στολίζουμε περαιτέρω,αν θέλουμε να παρουσιάσουμε το κέικ σαν βασιλόπιτα.
Καλές γιορτές!!!
Η συνταγή είναι από παλιά τηλεοπτική εκπομπή.
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσα θετικά σχόλια άκουσα για αυτήν την Βασιλόπιτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρέμε Τερκενλή!!!!!
Αλεξάνδρα, ευχαριστώ πολύ, εύχομαι ότι καλύτερο για το 2013!
Να είσαι καλά!
Φώτο Βασιλόπιτας
Γιάννη Χρόνια σου πολλά και καλά με πολλές πολλές δημιουργίες.
ΔιαγραφήΜπραβο βρε Γιάννη,τι να πω...
Ποιος Τερκενλής και πράσινα άλογα...
Δεν υπάρχει η πιτα σου!!!
Δεν υπάρχει!!!!!!!!!!!!!
Καλή συνέχεια
Α.