Όταν μιλάμε για γεύσεις που λιώνουν στο στόμα,
το μυαλό μας πάει στην αμαρτία…
και όπου υπάρχει αμαρτία υπάρχει και μήλο!!!
Υλικά
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ρετσίνα
1 βανίλια
1 φακελάκι μπέικιν (20 γρ.)
4 κούπες αλεύρι
1/2 ποτήρι ζάχαρη
4 μεγάλα μήλα
3 κ.σ. ή και παραπάνω ζάχαρη για τη γέμιση
λίγη κανέλα
άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε μια ζύμη με τα πρώτα 6 υλικά.
Την αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Τρίβουμε τα μήλα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
Τα στραγγίζουμε καλά και κρατάμε το ζουμί τους.
Τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα.
Απλώνουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο,περίπου 1/2 εκ.
Βάζουμε γέμιση λίγο πιο μέσα από την άκρη του φύλλου
και τη σκεπάζουμε με το ζυμαράκι που έχουμε αφήσει να
περισσεύει.
Με ένα ποτήρι κόβουμε τα μπουρεκάκια μας.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Τα αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψί ή σε ταψί στρωμένο
με αντικολλητικό χαρτί.
Τα μπουρεκάκια δε φουσκώνουν πάρα πολύ.
Τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς κελσίου,σε προθερμασμένο
φούρνο,μέχρι να ροδίσουν.
Με το ζουμί που κρατήσαμε από τα μήλα μπορούμε να
αλείψουμε τα μπουρεκάκια μας στη διάρκεια του ψησίματος!
Βγάζουμε από το φούρνο και αφού κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
ΣΗΜ:Για να τα διατηρήσετε,χωρίς να νοτίσουν,αφήστε τα αραδιασμένα,
ξεσκέπαστα σε πιατέλα.
Συνταγή από τη φίλη μου Άννα Μαρία.
το μυαλό μας πάει στην αμαρτία…
και όπου υπάρχει αμαρτία υπάρχει και μήλο!!!
Υλικά
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ρετσίνα
1 βανίλια
1 φακελάκι μπέικιν (20 γρ.)
4 κούπες αλεύρι
1/2 ποτήρι ζάχαρη
4 μεγάλα μήλα
3 κ.σ. ή και παραπάνω ζάχαρη για τη γέμιση
λίγη κανέλα
άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε μια ζύμη με τα πρώτα 6 υλικά.
Την αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Τρίβουμε τα μήλα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
Τα στραγγίζουμε καλά και κρατάμε το ζουμί τους.
Τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα.
Απλώνουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο,περίπου 1/2 εκ.
Βάζουμε γέμιση λίγο πιο μέσα από την άκρη του φύλλου
και τη σκεπάζουμε με το ζυμαράκι που έχουμε αφήσει να
περισσεύει.
Με ένα ποτήρι κόβουμε τα μπουρεκάκια μας.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Τα αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψί ή σε ταψί στρωμένο
με αντικολλητικό χαρτί.
Τα μπουρεκάκια δε φουσκώνουν πάρα πολύ.
Τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς κελσίου,σε προθερμασμένο
φούρνο,μέχρι να ροδίσουν.
Με το ζουμί που κρατήσαμε από τα μήλα μπορούμε να
αλείψουμε τα μπουρεκάκια μας στη διάρκεια του ψησίματος!
Βγάζουμε από το φούρνο και αφού κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
ΣΗΜ:Για να τα διατηρήσετε,χωρίς να νοτίσουν,αφήστε τα αραδιασμένα,
ξεσκέπαστα σε πιατέλα.
Συνταγή από τη φίλη μου Άννα Μαρία.
Αλεξανδρακι μου,ενα θα πω γιαυτα τα μηλοπιτακια του αδαμ....κολασμενα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν μπορεις να φας μονο ενα !!!!
Ελενη
Einai entaksi gia paidakia??? H anti giaretsina na valw kati allo????
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορείς να βάλεις χυμό πορτοκαλιού!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή