Δεν είδαμε ποτέ το κεφάλι του.
Δεν είδαμε ποτέ το ιχθυόμορφο σώμα του.
Το γνωρίσαμε με τη μορφή ενός αλατισμένου φιλέτου.
Μόνο στο πιάτο μας αυτό το αλατισμένο πλατύ φιλέτο
ερεθίζει εντονότατα τις αισθήσεις μας και γίνεται
και πάλι ένα, ακόμα, ψάρι – θρύλος.
Σωτήρης Αθηναίος
Υλικά
1/2 κιλού μπακαλιάρο παστό ξαλμυρισμένο πολύ καλά
1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο (ένα πολύ καλό κεφαλοτύρι είναι αυτό της Καστοριάς)
5 αβγά
πιπέρι
κόκκινη φαρίνα όσο πάρει
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ξεψαχνίζουμε τον μπακαλιάρο από τα κόκκαλα και τον “μαδάμε”
σε ψιλά-ψιλά κομματάκια.
Βάζουμε τα λιανισμένα κομματάκια σε μπολ μαζί με το
κεφαλοτύρι τα αβγά και το πιπέρι.
Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά αλεύρι,τόσο όσο να γίνει το μείγμα
σαν χυλός όχι πολύ αραιός αλλά ούτε και πηχτός.
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε τηγάνι.Βάζουμε κουταλιές από το μείγμα
και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά ώσπου να ψηθούν οι κροκέτες μας
μέχρι μέσα.
Βγάζουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίσει
η περίσσια του λαδιού.
Σερβίρουμε τις κροκέτες ζεστές και φρεσκοτηγανισμένες.Πιστέψτε με όμως
ακόμη και όταν κρυώσουν είναι πεντανόστιμες!
ΣΗΜ:Σε αυτή τη συνταγή θα πρέπει να προσέξουμε πολύ το ξαλμύρισμα
του μπακαλιάρου.Θα πρέπει να είναι η δυνατόν ανάλατος.
Γι’ αυτό όταν αγοράζουμε τον μπακαλιάρο προσπαθούμε να διαλέξουμε
όσο γίνεται λεπτά κομμάτια που ξαλμυρίζουν πιο εύκολα.
Πηγή :Καλογερική μαγειρική
Δεν είδαμε ποτέ το ιχθυόμορφο σώμα του.
Το γνωρίσαμε με τη μορφή ενός αλατισμένου φιλέτου.
Μόνο στο πιάτο μας αυτό το αλατισμένο πλατύ φιλέτο
ερεθίζει εντονότατα τις αισθήσεις μας και γίνεται
και πάλι ένα, ακόμα, ψάρι – θρύλος.
Σωτήρης Αθηναίος
Υλικά
1/2 κιλού μπακαλιάρο παστό ξαλμυρισμένο πολύ καλά
1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο (ένα πολύ καλό κεφαλοτύρι είναι αυτό της Καστοριάς)
5 αβγά
πιπέρι
κόκκινη φαρίνα όσο πάρει
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ξεψαχνίζουμε τον μπακαλιάρο από τα κόκκαλα και τον “μαδάμε”
σε ψιλά-ψιλά κομματάκια.
Βάζουμε τα λιανισμένα κομματάκια σε μπολ μαζί με το
κεφαλοτύρι τα αβγά και το πιπέρι.
Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά αλεύρι,τόσο όσο να γίνει το μείγμα
σαν χυλός όχι πολύ αραιός αλλά ούτε και πηχτός.
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε τηγάνι.Βάζουμε κουταλιές από το μείγμα
και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά ώσπου να ψηθούν οι κροκέτες μας
μέχρι μέσα.
Βγάζουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίσει
η περίσσια του λαδιού.
Σερβίρουμε τις κροκέτες ζεστές και φρεσκοτηγανισμένες.Πιστέψτε με όμως
ακόμη και όταν κρυώσουν είναι πεντανόστιμες!
ΣΗΜ:Σε αυτή τη συνταγή θα πρέπει να προσέξουμε πολύ το ξαλμύρισμα
του μπακαλιάρου.Θα πρέπει να είναι η δυνατόν ανάλατος.
Γι’ αυτό όταν αγοράζουμε τον μπακαλιάρο προσπαθούμε να διαλέξουμε
όσο γίνεται λεπτά κομμάτια που ξαλμυρίζουν πιο εύκολα.
Πηγή :Καλογερική μαγειρική
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου