Κρασί ή μπίρα;
Υλικά
1/2 κούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κόκκινες πιπεριές σε λωρίδες
6 μεγάλες πατάτες σε κύβους
2/3 κούπας λευκό κρασί
1 κ.σ. ξίδι
1 κ.γ. ντοματοπελτέ
4 καλά χωριάτικα λουκάνικα σε φέτες
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε και σοτάρουμε μέσα στο λάδι τα κρεμμύδια,ξερό και φρέσκο και
τις λωρίδες της πιπεριάς.
Αφού γυαλίσουν προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες και τις σοτάρουμε
κι αυτές μερικά λεπτά.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας το κρασί,το ξίδι,τον πελτέ,τα λουκάνικα,
την πάπρικα,αλάτι και πιπέρι.
Σιγομαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες μας.
Η συνταγή είναι της κ.Αλεξιάδου.
Υλικά
1/2 κούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κόκκινες πιπεριές σε λωρίδες
6 μεγάλες πατάτες σε κύβους
2/3 κούπας λευκό κρασί
1 κ.σ. ξίδι
1 κ.γ. ντοματοπελτέ
4 καλά χωριάτικα λουκάνικα σε φέτες
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε και σοτάρουμε μέσα στο λάδι τα κρεμμύδια,ξερό και φρέσκο και
τις λωρίδες της πιπεριάς.
Αφού γυαλίσουν προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες και τις σοτάρουμε
κι αυτές μερικά λεπτά.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας το κρασί,το ξίδι,τον πελτέ,τα λουκάνικα,
την πάπρικα,αλάτι και πιπέρι.
Σιγομαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες μας.
Η συνταγή είναι της κ.Αλεξιάδου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου