Για τσουρέκι,κέικ,μπισκότα…
Υλικά
85 γρ. τυρί κρέμα
30 γρ.βούτυρο ελαφρώς μαλακό (όχι soft) ή τυρί μασκαρπόνε
ξύσμα από ½ πορτοκάλι μεγάλο,βιολογικό
30 ml. χυμό πορτοκάλι
¾ με 1 κούπα περίπου ζάχαρη άχνη,κοσκινισμένη
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τα 4 πρώτα υλικά και χτυπάμε καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη σιγά-σιγά μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα όχι πολύ ρευστό.
Αν θέλουμε ένα πιο πηχτό γλάσο,προσθέτουμε επιπλέον άχνη.
ΣΗΜ:Για ακόμη πιο αρωματισμένο γλάσο είναι καλύτερα να χτυπήσουμε χωριστά
την άχνη με το ξύσμα για μερικά λεπτά πριν τα ενώσουμε με το μείγμα.
Συνταγή από τη φίλη μου Άννα Μαρία.
Υλικά
85 γρ. τυρί κρέμα
30 γρ.βούτυρο ελαφρώς μαλακό (όχι soft) ή τυρί μασκαρπόνε
ξύσμα από ½ πορτοκάλι μεγάλο,βιολογικό
30 ml. χυμό πορτοκάλι
¾ με 1 κούπα περίπου ζάχαρη άχνη,κοσκινισμένη
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τα 4 πρώτα υλικά και χτυπάμε καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη σιγά-σιγά μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα όχι πολύ ρευστό.
Αν θέλουμε ένα πιο πηχτό γλάσο,προσθέτουμε επιπλέον άχνη.
ΣΗΜ:Για ακόμη πιο αρωματισμένο γλάσο είναι καλύτερα να χτυπήσουμε χωριστά
την άχνη με το ξύσμα για μερικά λεπτά πριν τα ενώσουμε με το μείγμα.
Συνταγή από τη φίλη μου Άννα Μαρία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου