Ζουμερές βανίλιες και πλούσιο άρωμα λεμονιού.
Ποίημα!!!
Υλικά
1 γιαούρτι 2% (200 γρ.)
1 1/3 κούπας ζάχαρη
1 συσκευασία άρωμα βανίλια
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
1/2 κούπας βούτυρο
για την επικάλυψη
3-4 βανίλιες σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά αλεύρι
2 κουταλιές ζάχαρη
άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Για αυτό το κέικ δεν χρησιμοποιούμε μίξερ.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και ανακατεύουμε με σύρμα να ενωθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι με διάμετρο 26-28 εκ. ή
σε μακρόστενη φόρμα με διαστάσεις 30x12 εκ.
Σε ένα μπολ κόβουμε σε φέτες τις βανίλιες και τις ανακατεύουμε με το
αλεύρι και τη ζάχαρη.
Τις απλώνουμε πάνω από το κέικ χωρίς να τις πατήσουμε.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C αντιστάσεις πάνω κάτω,για 35-40
λεπτά το ταψάκι και περίπου 1 ώρα τη μακρόστενη φόρμα,
ανάλογα πάντα με το φούρνο.
Όταν ψηθεί και κρυώσει ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε προαιρετικά με άχνη.
ΣΗΜ:Καλό θα ήταν οι βανίλιες να είναι ώριμες, για να είναι γλυκές.
Σε αντίθετη περίπτωση (δηλαδή αν είναι άγουρες) το γλυκό θα βγει ελαφρώς
ξινό (όχι ότι είναι άσχημο,απλώς σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι).
Μπορείτε να φτιάξετε το γλυκό και με δαμάσκηνα (φρέσκα).
Ποίημα!!!
Υλικά
1 γιαούρτι 2% (200 γρ.)
1 1/3 κούπας ζάχαρη
1 συσκευασία άρωμα βανίλια
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
1/2 κούπας βούτυρο
για την επικάλυψη
3-4 βανίλιες σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά αλεύρι
2 κουταλιές ζάχαρη
άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Για αυτό το κέικ δεν χρησιμοποιούμε μίξερ.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και ανακατεύουμε με σύρμα να ενωθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι με διάμετρο 26-28 εκ. ή
σε μακρόστενη φόρμα με διαστάσεις 30x12 εκ.
Σε ένα μπολ κόβουμε σε φέτες τις βανίλιες και τις ανακατεύουμε με το
αλεύρι και τη ζάχαρη.
Τις απλώνουμε πάνω από το κέικ χωρίς να τις πατήσουμε.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C αντιστάσεις πάνω κάτω,για 35-40
λεπτά το ταψάκι και περίπου 1 ώρα τη μακρόστενη φόρμα,
ανάλογα πάντα με το φούρνο.
Όταν ψηθεί και κρυώσει ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε προαιρετικά με άχνη.
ΣΗΜ:Καλό θα ήταν οι βανίλιες να είναι ώριμες, για να είναι γλυκές.
Σε αντίθετη περίπτωση (δηλαδή αν είναι άγουρες) το γλυκό θα βγει ελαφρώς
ξινό (όχι ότι είναι άσχημο,απλώς σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι).
Μπορείτε να φτιάξετε το γλυκό και με δαμάσκηνα (φρέσκα).
Απορώ πως δεν εχει ουτε ενα σχολιο η συνταγη αυτή, είναι πολύ ωραιο κεικ, ζουμερο, αρωματικό, τελειο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά Σόφι!
Πολύ ωραίο πραγματικά!!! Όσο τρως θες κι άλλο κι άλλο..
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε!!!
Υπέροχο όπως όλες οι συνταγές σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια ερώτηση για αυτή τη συνταγή, θα μπορούσα να βάλω φρούτα του δάσους, βατόμουρα κατεψυγμένα που θα έχουν ξεπαγώσει?
Ευχαριστώ!
Εξαιρετικό κέικ μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήke ego to idio ithela na xero....borume na valume vatomura xepagomena?
ΑπάντησηΔιαγραφήtin ekana tin sindagi se anihto tapsi ...ine sto furno..oreo fenete,,efkolo itane...efharistume Alexandra.............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Είναι πανευκολο και πεντανόστιμο. Την έχω κάνει πολλές φορές με διάφορα φρουτα και έχει πάντα τρομερή επιτυχία. Ευχαριστούμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου άρεσε πάρα πολύ...αλλά επειδή δεν υπάρχουν βανίλιες όλες τις εποχές τι άλλο φρούτο μπορώ να βάλω;
ΑπάντησηΔιαγραφή