Εμπρός!
Ριχτείτε τους!!!
Υλικά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα ταχίνι
170 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κρόκο αβγού
2 βανίλιες
1/2 κ.γ. σόδα
αλεύρι όσο πάρει (πάνω-κάτω 3 κούπες)
για το τύλιγμα
1 κούπα καρύδια λεπτοαλεσμένα
1 ασπράδι ελαφρά χτυπημένο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ ζάχαρη με ταχίνι και χτυπάμε για λίγο με το σύρμα να ενωθούν.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε για λίγο.
Τέλος,προσθέτουμε σιγά-σιγά αλεύρι μέχρι να πάρουμε ένα ζυμαράκι που
να μην κολλάει και να πλάθεται.
Κόβουμε κομμάτια στο μέγεθος καρυδιού και σχηματίζουμε μπαλίτσες.
Πατάμε ανάμεσα στις παλάμες μας ελαφρά να πλατύνουν.
Βουτάμε τα κουλουράκια από τη μία μεριά στο ασπράδι του αβγού.
Τα περνάμε από το καρύδι και
αραδιάζουμε σε ταψί.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά.
ΣΗΜ:Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο θα μας φανούν μαλακά,
όσο όμως κρυώνουν σφίγγουν.
Αν σας αρέσει το ταχίνι δοκιμάστε τα χωρίς δεύτερη σκέψη.
Δεν πρόκειται για απλά κουλουράκια,αλλά για πραγματικό γλύκισμα!!!
Η συνταγή δίνει,ανάλογα με το μέγεθος,30-35 κομμάτια.
Ριχτείτε τους!!!
Υλικά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα ταχίνι
170 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κρόκο αβγού
2 βανίλιες
1/2 κ.γ. σόδα
αλεύρι όσο πάρει (πάνω-κάτω 3 κούπες)
για το τύλιγμα
1 κούπα καρύδια λεπτοαλεσμένα
1 ασπράδι ελαφρά χτυπημένο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ ζάχαρη με ταχίνι και χτυπάμε για λίγο με το σύρμα να ενωθούν.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε για λίγο.
Τέλος,προσθέτουμε σιγά-σιγά αλεύρι μέχρι να πάρουμε ένα ζυμαράκι που
να μην κολλάει και να πλάθεται.
Κόβουμε κομμάτια στο μέγεθος καρυδιού και σχηματίζουμε μπαλίτσες.
Πατάμε ανάμεσα στις παλάμες μας ελαφρά να πλατύνουν.
Βουτάμε τα κουλουράκια από τη μία μεριά στο ασπράδι του αβγού.
Τα περνάμε από το καρύδι και
αραδιάζουμε σε ταψί.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά.
ΣΗΜ:Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο θα μας φανούν μαλακά,
όσο όμως κρυώνουν σφίγγουν.
Αν σας αρέσει το ταχίνι δοκιμάστε τα χωρίς δεύτερη σκέψη.
Δεν πρόκειται για απλά κουλουράκια,αλλά για πραγματικό γλύκισμα!!!
Η συνταγή δίνει,ανάλογα με το μέγεθος,30-35 κομμάτια.
Καλημέρα Αλεξάνδρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα μπορούσα να βάλω ταχίνι με μέλι? αν ναι σε πια αναλογία?
Ελένη
τα εφτιαξα , μου αρέσανε πολύ, άλλωστε μου αρέσει και το ταχινι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗθελα και εγώ να ρωτήσω αν μπορώ να βάλω μέλι αντι για ζάχαρι και μαργαρίνη αντι βουτύρου. Ή την μαργαρίνη με βούτυρο[ΦΛΟΡΑ].
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ..
Οι συνταγέςσου ειναι εκλεκτές..τέλειες..
Καλό μεσημέρι καλή μου φίλη.
ΔιαγραφήΜε τα τρεχάματα που είχα αυτό τον καιρό, ξέχασα να απαντήσω την προηγούμενη φορά...
Λοιπόν,αντί για βούτυρο,ναι,μπορούμε να βάλουμε μαργαρίνη με το ίδιο αποτέλεσμα!
Η μαργαρίνη ΦΛΩΡΑ είναι μια πολύ καλή επιλογή!!!
Τώρα για το ταχίνι με μέλι δεν μπορώ να απαντήσω γιατί δεν το έχω δοκιμάσει,ούτε έχω βάλει μέλι αντί για ζάχαρη.
Λυπάμαι που δεν μπορώ να βοηθήσω:(
Αν δοκιμάσω κάποια στιγμή κάτι από τα 2 θα το συμπληρώσω σίγουρα!!!
Ευχαριστώ για όλα τα όμορφα που μου γράφεις,
καλό απόγευμα,
Αλεξάνδρα
Καλησπέρα η συνταγή σας ειναι παρα πολύ καλή και νομίζω γενικά οι περισσότερες ειναι πολύ καλές. Τα μπισκότα ταιριάζουν πολύ ωραία με πρωινό καφέ.
ΑπάντησηΔιαγραφή