Ένα φαγητό…λουκούμι!
Υλικά
3 μπριζόλες χοιρινές
6 πατάτες μέτριες
μουστάρδα
ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
ρίγανη
αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τις πλυμένες μπριζόλες στο ταψί,αλατοπιπερώνουμε,
ρίχνουμε ρίγανη και αλείφουμε καλά με μουστάρδα και λάδι.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες.
Τις αραδιάζουμε γύρω από τις μπριζόλες.
Στύβουμε τα λεμόνια και ανακατεύουμε το χυμό τους
με το ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιήσουμε,για να
ρίξουμε στο φαγητό μας και 2-3 κουταλιές μουστάρδα.
Περιχύνουμε τις πατάτες.Αλατοπιπερώνουμε και
ρίχνουμε πάλι λίγη ρίγανη.Σκεπάζουμε το ταψί με
αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς
για μιάμιση ώρα.
Στη μία ώρα βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφαιρούμε
το αλουμινόχαρτο.
Βάζουμε ξανά στο φούρνο για την υπόλοιπη
μισή ώρα να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού μας.
Στο φαγητό δε χρησιμοποιούμε καθόλου νερό,το αφήνουμε
να ψηθεί με τα δικά του υγρά.
Υλικά
3 μπριζόλες χοιρινές
6 πατάτες μέτριες
μουστάρδα
ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
ρίγανη
αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τις πλυμένες μπριζόλες στο ταψί,αλατοπιπερώνουμε,
ρίχνουμε ρίγανη και αλείφουμε καλά με μουστάρδα και λάδι.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες.
Τις αραδιάζουμε γύρω από τις μπριζόλες.
Στύβουμε τα λεμόνια και ανακατεύουμε το χυμό τους
με το ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιήσουμε,για να
ρίξουμε στο φαγητό μας και 2-3 κουταλιές μουστάρδα.
Περιχύνουμε τις πατάτες.Αλατοπιπερώνουμε και
ρίχνουμε πάλι λίγη ρίγανη.Σκεπάζουμε το ταψί με
αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς
για μιάμιση ώρα.
Στη μία ώρα βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφαιρούμε
το αλουμινόχαρτο.
Βάζουμε ξανά στο φούρνο για την υπόλοιπη
μισή ώρα να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού μας.
Στο φαγητό δε χρησιμοποιούμε καθόλου νερό,το αφήνουμε
να ψηθεί με τα δικά του υγρά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου