Ένα φαγητό
ΟΝΕΙΡΟ!!!!
Υλικά
2-3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες,σε φέτες τηγανισμένες
1 μελιτζάνα ψημένη στα κάρβουνα ή στο μάτι της κουζίνας (για να έχει το άρωμα του καπνού)
αλάτι (αν χρειάζεται) και πιπέρι
κεφαλοτύρι για το πασπάλισμα
για τη μπεσαμέλ
500 ml. γάλα ζεστό
3 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. αλεύρι
400 γρ.φέτα τριμμένη στο χέρι
350 γρ.διάφορα κίτρινα τυριά(φροντίστε ανάμεσα στα τυριά να
υπάρχει και κάποιο καπνιστό δίνει άλλο άρωμα στο φαγητό)
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες μας όπως ξέρουμε και τις τηγανίζουμε.
Τις βγάζουμε σε χαρτί για να φύγει το περίσσειο λάδι.
Παίρνουμε το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε και
στρώνουμε τις μελιτζάνες με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε
όταν βγάλουμε το φαγητό να είναι όμορφο και σε εμφάνιση.
Οι μελιτζάνες θα πρέπει να πέφτουν έξω από το τη
φόρμα για να σκεπάσουμε στη συνέχεια τη γέμιση.
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.Μέσα σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο
ρίχνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το αλεύρι.
Προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι
να πήξει η κρέμα.
Ρίχνουμε σε μπολ τη μεσαμέλ,την ψητή μελιτζάνα,καθαρισμένη
και κομμένη όσο γίνετε πιο λεπτή και τα τυριά και ανακατεύουμε
καλά να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι και αδειάζουμε
το μείγμα στη στρωμένη με μελιτζάνες φόρμα.
Σκεπάζουμε τη γέμιση με τα κομμάτια της μελιτζάνας που
περισσεύουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε το φαγητό σε πιατέλα και αφού κρυώσει ελαφρά
πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο ακόμη για να στέκεται η γέμιση και κόβουμε
σε κομμάτια.Σερβίρουμε.
ΤΙΡΑν θέλετε μέσα στην μπεσαμέλ και αφού την κατεβάσετε από τη φωτιά μπορείτε να
προσθέσετε 1-2 αβγά.
Η γέμιση της συνταγής μέσα σε φύλλο σφολιάτας δίνει φανταστική μελιτζανόπιτα!
Δοκιμάστε την !!!!!
Υλικά
2-3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες,σε φέτες τηγανισμένες
1 μελιτζάνα ψημένη στα κάρβουνα ή στο μάτι της κουζίνας (για να έχει το άρωμα του καπνού)
αλάτι (αν χρειάζεται) και πιπέρι
κεφαλοτύρι για το πασπάλισμα
για τη μπεσαμέλ
500 ml. γάλα ζεστό
3 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. αλεύρι
400 γρ.φέτα τριμμένη στο χέρι
350 γρ.διάφορα κίτρινα τυριά(φροντίστε ανάμεσα στα τυριά να
υπάρχει και κάποιο καπνιστό δίνει άλλο άρωμα στο φαγητό)
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες μας όπως ξέρουμε και τις τηγανίζουμε.
Τις βγάζουμε σε χαρτί για να φύγει το περίσσειο λάδι.
Παίρνουμε το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε και
στρώνουμε τις μελιτζάνες με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε
όταν βγάλουμε το φαγητό να είναι όμορφο και σε εμφάνιση.
Οι μελιτζάνες θα πρέπει να πέφτουν έξω από το τη
φόρμα για να σκεπάσουμε στη συνέχεια τη γέμιση.
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.Μέσα σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο
ρίχνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το αλεύρι.
Προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι
να πήξει η κρέμα.
Ρίχνουμε σε μπολ τη μεσαμέλ,την ψητή μελιτζάνα,καθαρισμένη
και κομμένη όσο γίνετε πιο λεπτή και τα τυριά και ανακατεύουμε
καλά να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι και αδειάζουμε
το μείγμα στη στρωμένη με μελιτζάνες φόρμα.
Σκεπάζουμε τη γέμιση με τα κομμάτια της μελιτζάνας που
περισσεύουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε το φαγητό σε πιατέλα και αφού κρυώσει ελαφρά
πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο ακόμη για να στέκεται η γέμιση και κόβουμε
σε κομμάτια.Σερβίρουμε.
ΤΙΡΑν θέλετε μέσα στην μπεσαμέλ και αφού την κατεβάσετε από τη φωτιά μπορείτε να
προσθέσετε 1-2 αβγά.
Η γέμιση της συνταγής μέσα σε φύλλο σφολιάτας δίνει φανταστική μελιτζανόπιτα!
Δοκιμάστε την !!!!!
Φαίνεται πολύ όμορφη η συνταγή και πολύ καλοστημένη η παρουσίαση! Θα τη δοκιμάσω για το φετινό Χριστουγεννιάτικο μπουφέ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τους λατρεις της μελιτζανας μαλλον θα ειναι τελεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα την φτιαξω τα χριστουγεννα.
Τελειο
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελειο
ΑπάντησηΔιαγραφήφανταστικό
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΟ ΕΚΑΝΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΑ ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΑπάντησηΔιαγραφή