Ένα καταπληκτικό σιροπιαστό
γλυκό ταψιού με ινδοκάρυδο.
Υλικά
1 πακέτο φύλλα κρούστας για γλυκά
5 αυγά
2 κούπες καρύδια χοντραλεσμένα
500γρ. ινδοκάρυδο
500γρ. άχνη
1 κούπα μαργαρίνη (για το άλειμμα)
για το σιρόπι
4 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά (με ένα κουτάλι)
το ινδοκάρυδο,τα καρύδια, την άχνη και τα αυγά.
Βουτυρώνουμε ένα φύλλο, βάζουμε ένα δεύτερο
φύλλο από πάνω και βουτυρώνουμε ξανά.
Κατά μήκος του φύλλου βάζουμε κουταλιές – κουταλιές
από το μείγμα του ινδοκάρυδου και τυλίγουμε σε ρολό
(όχι πολύ σφικτό).
Τοποθετούμε τα μακριά αυτά μπαστούνια σε
βουτυρωμένο ταψί.
Όταν τελειώσουν τα φύλλα και το μείγμα,
βουτυρώνουμε καλά από πάνω και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο έως ότου ροδοκοκκινίσουν καλά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα
υλικά μαζί για 5 λεπτά.
. .
Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο με ένα πολύ-πολύ
κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα μπαστούνια σε φλογέρες
ανάλογα με το μέγεθος που προτιμούμε.
(Το κοφτερο μαχαίρι κόβει το ψημένο φύλλο κρούστας
χωρίς να το θρυμματίζει)
Σιροπιάζουμε αμέσως με το ζεστό σιρόπι.
TIPS
Αν σας αρέσει το φρέσκο βούτυρο είναι ακόμη πιο νόστιμο
να το χρησιμοποιήσετε αντί για μαργαρίνη.
Μην τα σκεπάσετε για να παραμείνουν τραγανά.
γλυκό ταψιού με ινδοκάρυδο.
Υλικά
1 πακέτο φύλλα κρούστας για γλυκά
5 αυγά
2 κούπες καρύδια χοντραλεσμένα
500γρ. ινδοκάρυδο
500γρ. άχνη
1 κούπα μαργαρίνη (για το άλειμμα)
για το σιρόπι
4 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά (με ένα κουτάλι)
το ινδοκάρυδο,τα καρύδια, την άχνη και τα αυγά.
Βουτυρώνουμε ένα φύλλο, βάζουμε ένα δεύτερο
φύλλο από πάνω και βουτυρώνουμε ξανά.
Κατά μήκος του φύλλου βάζουμε κουταλιές – κουταλιές
από το μείγμα του ινδοκάρυδου και τυλίγουμε σε ρολό
(όχι πολύ σφικτό).
Τοποθετούμε τα μακριά αυτά μπαστούνια σε
βουτυρωμένο ταψί.
Όταν τελειώσουν τα φύλλα και το μείγμα,
βουτυρώνουμε καλά από πάνω και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο έως ότου ροδοκοκκινίσουν καλά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα
υλικά μαζί για 5 λεπτά.
. .
Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο με ένα πολύ-πολύ
κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα μπαστούνια σε φλογέρες
ανάλογα με το μέγεθος που προτιμούμε.
(Το κοφτερο μαχαίρι κόβει το ψημένο φύλλο κρούστας
χωρίς να το θρυμματίζει)
Σιροπιάζουμε αμέσως με το ζεστό σιρόπι.
TIPS
Αν σας αρέσει το φρέσκο βούτυρο είναι ακόμη πιο νόστιμο
να το χρησιμοποιήσετε αντί για μαργαρίνη.
Μην τα σκεπάσετε για να παραμείνουν τραγανά.
Αλεξάνδρα γεια σου!Θέλω να σε ρωτήσω αν μπορώ να αφαιρέσω κάποια αυγά,επειδή μου βρωμάνε..Αν βάλω 2,υπάρχει πρόβλημα??
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι να σου πω αφού εχεις τέτοιο πρόβλημα με τα αβγά βάλε 2.
ΔιαγραφήΣαφώς πάντως αυτά είναι που κρατάνε ενωμένη τη γέμιση,διαφορετικά μάλλον θα "ψιλο-πέφτει"!!
Καλή συνέχεια
Α.
Εντάξει,δεν υπάρχει αυτό το γλυκό!!Είναι τέλειο!!Η μαμά μου λέει ότι είναι σαν του ζαχαροπλστείου!!Τελικά έβαλα 3 αυγά και δεν μυρίζουν καθόλου..Σ ευχαριστώ Αλεξάνδρα μου για την άμεση απάντηση!!Φιλιά από Ρόδο!!!
ΔιαγραφήΑθηνούλα,μη μου πεις ότι περίμενες κάτι λιγότερο;;;;;;
ΔιαγραφήΑυτές οι φλογέρες είναι όλα τα λεφτά!!
Εγώ τις κάνω πάντα στα Χριστουγεννιάτικα τραπέζια μου
εδώ και πολλά πολλά χρόνια
και γίνονται ανάρπαστες!!!!!!!!!!
Αντε καλοφάγωτες:)
Φιλάκια πολλά,
Α.
Από τις συνταγές σου φυσικά και δεν περίμενα κάτι λιγότερο!!Εμένα φοβάμαι γιατί είμαι πολύ καινούργια στην κουζίνα,αλλά προσπαθώ!!Θα τις ξανακάνω για το τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα!!Σήμερα ήταν το test drive και πήγε μια χαρά!!
Διαγραφήείναι τέλειο !
ΑπάντησηΔιαγραφήGiasas kir.Alexandra afto to gliko to etroga otan eimoun mikri kai exo akoma tin gefsi sto stoma mou. tha to ftiakso kai elpizo na einai to idio, exo mia erotisei stous posous bathmous to psinoume???
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα...μπορούμε να τις κάνουμε ατομικές και όχι μακρόστενο ρολό??
ΑπάντησηΔιαγραφή