Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Μπακλαβάς

Μπακλαβάς ο τέλειος!

SV106162

Υλικά
250 γρ.
βούτυρο πρόβειο
250 γρ.
βούτυρο αγελάδος
300 γρ. καρύδια αλεσμένα καλά
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
40 φύλλα κρούστας

για το σιρόπι
400 γρ. νερό
650 γρ.ζάχαρη
80 γρ.γλυκόζη

Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρολάκι τα 2 βούτυρα να λιώσουν.
Ανακατεύουμε τα καρύδια με την κανέλα.

SV106106

Ανοίγουμε τα φύλλα μπροστά μας και βάζουμε επάνω τους το ταψί
που θα χρησιμοποιήσουμε.

SV106110


Κόβουμε γύρω-γύρω το φύλλο που περισσεύει.

SV106113


Σε βουτυρωμένο ταψί αρχίζουμε να στρώνουμε τα φύλλα μας,
βουτυρώνοντας τα ένα ένα πολύ καλά.

SV106118

Θα βάλουμε 20 φύλλα κάτω και 20 πάνω από τη γέμιση μας.
Τα κομμάτια φύλλων που κόψαμε τα στρώνουμε και αυτά με τέτοιο
τρόπο ώστε να σχηματίζουν κανονικά φύλλα,δεν τα πετάμε!

SV106116


Αφού στρώσουμε τα 20 κάτω φύλλα απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα
από άκρη σε άκρη.

SV106123


Στρώνουμε και τα άλλα 20 φύλλα και βάζουμε το ταψί μας στο ψυγείο
για 30 λεπτά,να παγώσει το βούτυρο.

SV106127


Βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε σε κομμάτια με ένα κοφτερό μαχαίρι.

SV106146

Πριν βάλουμε το ταψί στο φούρνο το ραντίζουμε με νεράκι.
Ψήνουμε στους 150 βαθούς C σε προθεμασμένο φούρνο με αντιστάσεις
πάνω-κάτω  για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.

SV106159

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.

SV106128

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρόλα και βράζουμε για 3 λεπτά
(υπολογίζουμε 3 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει να βράζει το σιρόπι μας)
Περιχύνουμε τον μπακλαβά μας μόλις βγεί από το φούρνο με το ζεστό σιρόπι!

SV106164


Συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου